Jahni László receptje
2020. május 5.- 4 db kacsamell (fiatal pecsenyekacsa)
- 60 dkg burgonya
- 2 dl tejszín
- 1 csokor medvehagyma
- só, bors, kakukkfű
- medvehagymapesto
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A burgonyákat vékonyra szeleteljük, összekeverjük tejszínnel, illetve finomra vágott vagy darált, friss medvehagymával, sóval és borssal ízesítjük. Egy sütőedényben 3-4 cm vastagon rétegezzük, és 165 ºC-on 40 percig sütjük. Préselve kihűtjük, tálaláshoz az egyes adagokat sütőben vagy serpenyőben külön megpirítjuk. A kacsamelleket a bőr felöli oldalán beirdaljuk (csak a zsírszövetet vágjuk), sózzuk, finomra vágott kakukkfűvel és frissen őrölt borssal bedörzsöljük. Forró serpenyőben mind a két oldalát 2-2 percig sütjük, majd 65 ºC-os meleg helyen 15-20 percig pihentetjük. Tálalás előtt a bőrét ropogósra pirítjuk. Burgonyával, medvehagymás pestóval tálaljuk.
