Jahni László receptje
2019. október 10.- 50 dkg hízott kacsamáj
- 40 g méz
- 20 dkg lila hagyma
- 1 db citrom
- 4 dl zöldségalaplé
- só, bors
- piros bogyós gyümölcsök
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A hízott kacsamájat konyhahőmérsékleten kierezzük, sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük. Terrinformába préseljük, és 110 ºC-os sütőben 50 ºC maghőmérsékletig készítjük. Óvatosan kipréseljük belőle a kisült zsírt, és hűtőben lehűtjük. Jól beburkolva több napig tarthatjuk. Tálaláskor kiborítjuk a formából, és szeleteket vágunk belőle. A mézet karamellizáljuk, beletesszük a fél karikákra vágott lila hagymát, és elkezdjük párolni. A folyadékot zöldségalaplével pótoljuk, ízesítjük durvára őrölt borssal, citrom kifacsart levével, és krémesre pároljuk. A máj mellé kanalazunk belőle, és piros bogyós gyümölcsökkel, sóvirággal tálaljuk.

piros bogyós gyümölcsök , bors , só , zöldségalaplé , lila hagyma , méz , kacsamáj