Receptek

Barackos csokoládétartlet

Barackos csokoládétartlet

Veszely Attila receptje

KAKAÓS OMLÓS TÉSZTA

HOZZÁVALÓK:

  • 260 g vaj (82%)
  • 160 g Koronás Porcukor
  • 80 g tojás (kb. 1,5 db)
  • 1 csipet
  • 405 g liszt
  • 65 g mandulaliszt
  • 30 g kakaópor (22/24%)

Összesen: 1000 g

ELKÉSZÍTÉSE:
Keverjük össze a szárazanyagokat (só, liszt, mandulaliszt, kakaópor), majd szitáljuk le. Robotgépben keverjük el a vajat és a cukrot (1), majd adjuk hozzá lassan, folyamatosan a tojást, végül a szárazanyagokat, és gyúrjuk össze. Az elkészült tésztát takarjuk le és tegyük hűtőbe fél órára.

(1)(1)

Nyújtsunk ki 200-220 g tésztát kb. 2 mm vastagra, majd béleljünk ki vele egy 18 cm átmérőjű és 3 cm magas tartletgyűrűt. Süssük elő 170-175 °C-on 6-8 percig (2). A tészta kb. három tartlethez elég.

(2)(2)

CSOKOLÁDÉS TÖLTELÉK

HOZZÁVALÓK:

  • 155 g belga étcsokoládé (80%-os)
  • 155 g vaj
  • 230 g Koronás Kristálycukor
  • 230 g mandulaliszt
  • 190 g tojás (3 db)
  • 40 g étkezési keményítő

Összesen: 1000 g

ELKÉSZÍTÉSE:
Keverjük össze a mandulalisztet és a keményítőt, majd szitáljuk át. Olvasszuk fel a csokoládét a vajjal. A tojásokat keverjük el a cukorral, és folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a felolvasztott csokoládés részt (3), végül a mandulalisztes keményítőt. Az egészet jól keverjük össze.

(3)(3)

MUSCOVADO CUKROS MORZSATÉSZTA

HOZZÁVALÓK:

  • 115 g vaj (82%-os)
    115 g muscovado cukor
    135 g mandulaliszt
    100 g finomliszt (BL 55)
    35 g kakaópor (22/24%-os)

Összesen: 500 g

ELKÉSZÍTÉSE:
A vajat vágjuk apró kockákra, és felhasználásig tároljuk hűtőben Mérjük ki a szárazanyagokat (mandulalisztet, lisztet és a kakaóport), keverjük össze, majd szitáljuk át. A szárazanyagokat és a muscovado cukrot keverőgép segítségével összekeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a hideg vajat. Addig keverjük, míg morzsalékos állagú tésztát nem kapunk. Felhasználásig hűtőben tároljuk.

ÖSSZEÁLLÍTÁSA

HOZZÁVALÓK:

  • 350 g sárgabarack, szeletelve, lefagyasztva

Az elősütött kihűlt tortalapra tegyük rá újból a karikát, és készítsük el a tartlet oldalát. Az elkészített csokoládés töltelékkel töltsük meg a tartletet (4), ehhez a méretű tartletformához kb. 250-280 g töltelék szükséges.

(4)(4)

A fagyasztott sárgabarackot a képen látható módon tegyük a krém tetejére (5).

(5)(5)

Szórjuk meg muscovado cukros morzsatésztával (6), végül szitáljunk rá nagyon vékony rétegben porcukrot 175-180 °C-on süssük 38-40 percig. A kihűlt tartleteket tárolás előtt forró baracklekvárral fényezhetjük.

(6)(6)

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább