Receptek

Vajban sült lepényhal levendulás karottával és szarvasgombával

Gyurik Gábor receptje

2020. július 16.
  • 1,7 kg lepényhalfilé
  • 70 dkg friss sárgarépa
  • 2 kisebb fej sonkahagyma
  • 2-3 szál levendulavirág
  • 2 dl fehérbor
  • 15 dkg vaj
  • 8 dkg krémsajt, pl. mascarpone
  • 1 dl olívaolaj
  • friss szarvasgomba vagy szarvasgombaolaj
  • só, őrölt bors
ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A sárgarépát és a hagymát vékony szeletekre vágjuk, forró olíván megfuttatjuk, enyhén karamellizáljuk. Ekkor adjuk hozzá a fehérbort és a levendulát, sózzuk, borsozzuk, lefedve puhára pároljuk. Ezután turmixgépben pürét készítünk belőle vaj és a sajt hozzáadásával. A halfiléket enyhén sózzuk és habzó vajon csak kifehéredésig sütjük, ügyelve arra, hogy ne kapjon színt, pörzsanyagot.




lepényhalfilé , levendulavirág , sárgarépa , sonkahagyma , fehérbor , vaj , krémsajt , olívaolaj , szarvasgomba , szarvasgombaolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra