Receptek

Pisztrángleves

Kalla Kálmán receptje

2020. július 22.
  • 2 db pisztránggerinc és -fej
  • 1 db füstölt pisztránggerinc és -fej
  • 1 db füstölt pisztrángfilé
  • 1/2 csésze idei sárgarépa rövid metéltre vágva
  • 1/2 csésze idei zeller rövid metéltre vágva
  • 1/2 csésze idei fehérrépa rövid metéltre vágva
  •  2 db újhagyma karikákra vágva
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 db babérlevél
  • 1/2 db citromlé és -héj
  • 1 ek vágott petrezselyem
  • 1 ek vágott kapor
  • 1 dl fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 4 db füstölt fürjtojás
  • 20 g pisztrángkaviár

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A pisztrángcsontokat és -fejeket babérlevéllel feltesszük főni, lassan főzzük 1 liter vízben, kb. fél óráig. Leszűrjük, kb. 6 dl pisztrángalaplevet kapunk. Olajon megsütjük az újhagymát, majd a zöldségeket rátéve fedő alatt pároljuk néhány percig. Hozzátesszük a petrezselymet, kaprot, fél citrom levét és a kinyomott citrom héját is.

Beleöntjük a bort és a pisztrángalaplevet, sózzuk és puhára főzzük a zöldségeket. Átforraljuk a tejszínnel, ízesítjük sóval, citromlével. A fél citrom héját kivesszük a levesből. Tányérokba merjük a zöldséges pisztránglevest, a leves tetejére tépkedjük a füstölt pisztrángfilét.

A levesekbe teszünk 1-1 db félbevágott fürjtojást, és a tojásokra elosztjuk a pisztrángkaviárt.




füstölt pisztránggerinc és -fej , pisztránggerinc és -fej , füstölt pisztrángfilé , sárgarépa , fehérrépa , zeller , újhagyma , babérlevél , citrom , petrezselyem , kapor , füstölt fürjtojás , fehérbor , tejszín , pisztrángkaviár

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra