Receptek

Pisztrángleves

Pisztrángleves

Kalla Kálmán receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 2 db pisztránggerinc és -fej
  • 1 db füstölt pisztránggerinc és -fej
  • 1 db füstölt pisztrángfilé
  • 1/2 csésze idei sárgarépa rövid metéltre vágva
  • 1/2 csésze idei zeller rövid metéltre vágva
  • 1/2 csésze idei fehérrépa rövid metéltre vágva
  • 2 db újhagyma karikákra vágva
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 db babérlevél
  • 1/2 db citromlé és -héj
  • 1 ek vágott petrezselyem
  • 1 ek vágott kapor
  • 1 dl fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 4 db füstölt fürjtojás
  • 20 g pisztrángkaviár

ELKÉSZÍTÉSE:
A pisztrángcsontokat és -fejeket babérlevéllel feltesszük főni, lassan főzzük 1 liter vízben, kb. fél óráig. Leszűrjük, kb. 6 dl pisztrángalaplevet kapunk. Olajon megsütjük az újhagymát, majd a zöldségeket rátéve fedő alatt pároljuk néhány percig. Hozzátesszük a petrezselymet, kaprot, fél citrom levét és a kinyomott citrom héját is. Beleöntjük a bort és a pisztrángalaplevet, sózzuk és puhára főzzük a zöldségeket. Átforraljuk a tejszínnel, ízesítjük sóval, citromlével. A fél citrom héját kivesszük a levesből. Tányérokba merjük a zöldséges pisztránglevest, a leves tetejére tépkedjük a füstölt pisztrángfilét. A levesekbe teszünk 1-1 db félbevágott fürjtojást, és a tojásokra elosztjuk a pisztrángkaviárt.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább