Receptek

Édes bundás kenyér

Bereznay Tamás receptje

2020. április 15.
  • 8 szelet kalács (nem baj, ha 2-3 napos)
  • 4 dl tej
  • 4 db tojás
  • kristálycukor
  • őrölt fahéj
  • narancs
  • kb. 10 dkg vaj
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A felszeletelt, enyhén szikkadt kalácsot megforgatjuk a tejben. Ezután belemártjuk a felvert tojásba és kevés vajon megpirítjuk az első felét. Közben a még nyers felét megszórjuk cukorral és megfordítjuk. Miután a másik oldal is megpirult, tányérra szedjük, megszórjuk cukorral és őrölt fahéjjal. Ízlés szerint reszelhetünk rá narancshéjat is.

A recept (Torrijas) megjelent a Magyar Konyha Főzőiskola rovatában, A spanyol konyha c. cikkben.

Édes bundás kenyér (Torrijas)

kalács , torrijas , édes , bundás kenyér

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra