Receptek

Rosca de pascua

Rosca de pascua

Nábelek Zsófi receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 300 g liszt
  • 50 g lágy vaj
  • 1 db narancs héja
  • 100 g tej
  • 15 g élesztő
  • 1 db tojás
  • 1 kk
  • 50 g porcukor
  • 50 g kandírozott gyümölcs, mandula

ELKÉSZÍTÉSE:
50 g langyos tejet és az élesztőt egy csipet cukorral elkeverünk. A lisztet egy tálba mérjük, a közepébe mélyedést nyomunk, ide töltjük az élesztős tejet. 15 percig állni hagyjuk, míg felfut.
Minden alapanyagot a lisztes keverékhez mérünk, a sót a legvégén. Sima, ruganyos tésztává dagasztjuk, majd lefedve addig kelesztjük, míg a kétszeresére duzzad. Ezután 30 centis rúddá sodorjuk, majd a két végét összeillesztjük koszorúformára. Egy felvert tojással megkenjük, megszórjuk a kandírozott gyümölcsökkel, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.