Receptek

Kókuszos panna cotta

Kókuszos panna cotta

Bicsár Vivien receptje 6 fő részére

PANNA COTTA

HOZZÁVALÓK:

  • 400 ml kókusztej
  • 50 g cukor
  • 3,5 g lapzselatin
  • 1 db lime leve

ELKÉSZÍTÉSE:
A zselatint hideg vízbe áztatjuk, a kókusztejet pedig felforraljuk a cukorral, ezután belekeverjük a kinyomkodott zselatinlapokat és a lime levét, majd tetszőleges formákban hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

MANGÓESPUMA

HOZZÁVALÓK:

  • 450 g mangópüré
  • 50 g cukor
  • 2 db citrom leve
  • 2 db lime leve
  • 1 g lapzselatin
  • 10 g proespuma (habképzést segítő anyag, delikát üzletekben kapható, de akár el is lehet hagyni)

ELKÉSZÍTÉSE:
A zselatinlapokat beáztatjuk, a mangópürében feloldjuk a cukrot. Egy kevés pürét megmelegítünk, ebbe keverjük
a zselatint, majd a citruslevekkel és a proespumával együtt belekeverjük a pürébe. Ezután habszifonba töltjük, két
patront csavarunk bele, és hagyjuk hűlni.

LIME-ZSELÉ

HOZZÁVALÓK:

  • 100 g lime-lé
  • 50 g cukor
  • 3 g agar-agar

ELKÉSZÍTÉSE:
Felmelegítjük a lime-levet, hozzáadjuk a cukrot és az agar-agart, jól elkeverjük, és 3 percig forraljuk. Ez után tálcára öntjük a zselét, és miután megszilárdult, kockákra vágjuk.

PASSIÓGYÜMÖLCS-KRÉM

HOZZÁVALÓK:

  • 100 g maracujapüré
  • 50 g cukor
  • 1 db vaníliarúd
  • 10 g ultratex (íztelen krémesítő anyag, valójában módosított keményítő, kevés keményítővel kiváltható)

ELKÉSZÍTÉSE:
A cukrot felolvasztjuk a pürében, hozzáadjuk a vanília kikapart magjait, és elkeverjük az ultratexszel (ha keményítőt használunk, előbb keverjük ki vízben, és csak a püré kb. 1/4-ében forraljuk ki, majd keverjük a többihez). Ezt is hűtőbe tesszük kihűlni.

TÁPIÓKA

Hozzávalók:

  • 100 g tápiókagyöngy
  • 1000 g kókusztej
  • 100 g cukor
  • 1 db vaníliarúd

ELKÉSZÍTÉSE:
Az összes hozzávalót összekeverjük, és kis lángon addig főzzük, míg a tápiókagyöngyök majdnem teljesen átlátszóvá válnak és megpuhulnak (vigyázzunk, könnyű túlfőzni).

TÁLALÁS

HOZZÁVALÓK:

  • 1 db mangó
  • pirított kókuszreszelék

ELKÉSZÍTÉSE:
A mangót megpucoljuk és felkockázzuk, a kockákat összekeverjük a maracujakrémmel és a lime-zselé kockákkal. A tányér aljára szedünk a tápiókából, köré tesszük a mangó- és zselékockákat. A tányérra helyezzük a kókuszreszelékbe forgatott panna cottát, és mangóespumát nyomunk mellé (a képen lévő desszerthez az espumát celofánnal kibélelt csőben ki is fagyasztjuk, így ki tudjuk venni, és ugyanolyan hengert tudunk vágni belőle, mint a panna cottából). Befejezésül fekete szezámmaggal, virágokkal és citromfűvel díszítjük, és a legvégén ráfújjuk a mangóhabot is.

(Bicsár Vivien saját receptje, amely Kerth Gumbs séf jóvoltából felkerült az Ormer Mayfair étterem étlapjára.)

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.