Receptek

Gyümölcsleves

Sárközi Ákos receptje:

Gyümölcsleves

5 fő részére

BAZSALIKOMSORBET

HOZZÁVALÓK:
  • 20 dkg glükóz, azaz szőlőcukor, vagy méz
  • 65 g cukor
  • 5,5 dl víz
  • 1/2 citrom leve
  • nagy csokor bazsalikom, leveleire szedve

EPER-MÁLNA RAGU

HOZZÁVALÓK:
  • 30 dkg eper
  • 20 dkg málna
  • házi eperlekvár vaníliával

JOGHURTLEVES

HOZZÁVALÓK:
  • 1 l natúr joghurt
  • 20 dkg méz
  • 2-2 db lime, illetve citrom leve + reszelt héja
  • 2 dl tej

RÓZSABORSOS TUILE

HOZZÁVALÓK:
  • 30 g porcukor
  • 1 dl víz
  • 13 g liszt
  • 25 g olvasztott vaj
  • 20 g fekete szezámmag
  • frissen tört rózsabors
ELKÉSZÍTÉSE:

A sorbethez felforraljuk a vizet, a szőlőcukrot és a cukrot. 5 percig lassan, sziruposra főzzük, majd hűtjük. Hozzáadjuk a fél citrom levét és a bazsalikomleveleket, összeturmixoljuk, és pacojetben vagy fagylaltgépben fagyasztjuk.
Az eperből vaníliával lekvárt főzünk, és ezzel fogjuk átforgatni a felszeletelt málna- és eperdarabokat. Felhasználásig hűtőben tároljuk.

A joghurtleveshez a joghurtot a többi hozzávalóval összekeverjük, majd hűtőben egy órát pihentetjük. Tálalásnál a halmokba rendezett eper köré öntjük.

A ropogóshoz a porcukrot vízzel kikeverjük, majd a lisztet és az olvasztott vajat is beleforgatjuk. A legvégén fekete szezámmal és rózsaborssal keverjük össze. A kész masszát zsírpapírral bélelt tepsire vagy szilikonra vékonyan elkenjük, és 180 °C-on 4-5 percig sütjük. A kész ropogós miközben hűl, úgy válik egyre ropogósabbá.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább