BAZSALIKOMSORBET
HOZZÁVALÓK:
- 20 dkg glükóz, azaz szőlőcukor, vagy méz
- 65 g cukor
- 5,5 dl víz
- 1/2 citrom leve
- nagy csokor bazsalikom, leveleire szedve
EPER-MÁLNA RAGU
HOZZÁVALÓK:
- 30 dkg eper
- 20 dkg málna
- házi eperlekvár vaníliával
JOGHURTLEVES
HOZZÁVALÓK:
- 1 l natúr joghurt
- 20 dkg méz
- 2-2 db lime, illetve citrom leve + reszelt héja
- 2 dl tej
RÓZSABORSOS TUILE
HOZZÁVALÓK:
- 30 g porcukor
- 1 dl víz
- 13 g liszt
- 25 g olvasztott vaj
- 20 g fekete szezámmag
- frissen tört rózsabors
ELKÉSZÍTÉSE:
A sorbethez felforraljuk a vizet, a szőlőcukrot és a cukrot. 5 percig lassan, sziruposra főzzük, majd hűtjük. Hozzáadjuk a fél citrom levét és a bazsalikomleveleket, összeturmixoljuk, és pacojetben vagy fagylaltgépben fagyasztjuk.
Az eperből vaníliával lekvárt főzünk, és ezzel fogjuk átforgatni a felszeletelt málna- és eperdarabokat. Felhasználásig hűtőben tároljuk.
A joghurtleveshez a joghurtot a többi hozzávalóval összekeverjük, majd hűtőben egy órát pihentetjük. Tálalásnál a halmokba rendezett eper köré öntjük.
A ropogóshoz a porcukrot vízzel kikeverjük, majd a lisztet és az olvasztott vajat is beleforgatjuk. A legvégén fekete szezámmal és rózsaborssal keverjük össze. A kész masszát zsírpapírral bélelt tepsire vagy szilikonra vékonyan elkenjük, és 180 °C-on 4-5 percig sütjük. A kész ropogós miközben hűl, úgy válik egyre ropogósabbá.