Receptek

Zöldborsóleves

Zöldborsóleves

Ruprecht László receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 5 db idei répa
  • 2 db idei karalábé
  • 3 db újhagyma
  • 2 db új fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 300 g zöldborsó
  • 2 db kisebb petrezselyemgyökér
  • 2 g fűszerpaprika
  • 8 g

GALUSKA

HOZZÁVALÓK:

  • 1 db tojás
  • 80 g liszt

ELKÉSZÍTÉSE:
A zöldségeket megtisztítjuk, egyforma darabokra vágjuk. Hideg vízbe tesszük őket, sóval ízesítjük. Hozzáadjuk a petrezselyem felét felaprítva, és a sparhelt középső-hátsó részén lassan felforraljuk, majd a szélére húzzuk és gyöngyözve főzzük tovább. Amikor a zöldségek majdnem megpuhultak, beletesszük a fűszerpaprikát és a zöldborsót. A fazekunkat középre húzzuk, a levest felforraljuk. Eközben bekeverjük a galuskamasszát, amihez a tojást és a lisztet csomómentesre kavarjuk, majd a felforrt levesbe szaggatjuk. Amikor a galuska feljön a leves tetejére, megszórjuk apróra vágott újhagymával és petrezselyemmel, és ha szükséges, sózzuk. Tejföllel tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább