A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Nyári sláger: frissítő hal, könnyű, ízes salátával

Weibel Csaba receptje

2019. július 31.

Hozzávalók négy főre:

A salátához:

  • 2 db édeskömény gumó
  • 1 db kígyóuborka
  • 2 db alma
  • 1 teáskanál tengeri só
  • 1 evőkanál méz
  • 1 citrom leve és héja
  • 2 narancs leve
  • 50 ml almaecet
  • olívaolaj

A halhoz:

  • 800 g friss halfilé

  • paprika
  • kukoricaliszt
  • friss kapor
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Könnyű nyárias sült hal, friss, ropogós salátával - Weibel Csabától, a mallorcai Santanyiban dolgozó szakembertől, a Restaurant Goli séfjétől kaptuk a receptet.

A roppanó ánizs-alma-uborka saláta remek párost alkot a kapros-paprikás sült hallal: benne a tengeri hangulat, de a magyar szájnak is kedves aromákat kínál.

A zöldségeket és a gyümölcsöket megmossuk, majd az édeskömény gumóját legyaluljuk, a végén található zöld részt pedig késsel összevágjuk. Az uborkát és az almát is lereszeljük, összekeverjük, megsózzuk, majd ráreszeljük egy citrom héját és ráfacsarjuk a levét.


Két narancs levét rálocsoljuk, almaecetet adunk hozzá, olívaolajjal felfrissítjük

és egy kanál mézzel az egész salátát átkeverjük.

A halfilét megsózzuk, majd paprikás lisztbe forgatva aranybarnára sütjük. Melegen, friss tépett kaporral tálaljuk.



weibel csaba , mallorca , saláta , hal , édeskömény , kígyóuborka , alma , citrom , narancs , kapor , paprika , kukoricaliszt

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra