A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Házinyúldagadó zöldborsó-variációval

receptje

2012. február 16.
HOZZÁVALÓK:

20 dkg házinyúldagadó 3-4 szál friss kakukkfű 12 dkg zöldborsó 6-7 hüvely cukorborsó 10 g tempuraliszt 2-3 levél menta 20 g vaj 2 dl zöldségalaplé olaj a sütéshez
ADAG: 1 főre
Jahni László éttermi körülmények között főz, ezért a megadott arányok szokatlannak tűnhetnek. Az adagokat annyival kell megszorozni, ahány főre készítjük. (

ELKÉSZÍTÉSE:

A nyúldagadót megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk. Szorosan egymásba tekerjük. A legutolsó dagadót vékonyra kiklopfoljuk, és beburkoljuk vele az egymásba tekert dagadókat. Tepsibe rakjuk őket, szorosan egymás mellé, hogy ne tudjanak szétnyílni (másik megoldás, hogy megkötözzük őket), és
°C-os sütőbe rakjuk 2-3 percre. Vákuumzacskóba rakjuk a friss kakukkfűvel együtt, és 65 °C-on 6 órán át készítjük.Tálaláskor az egész dagadót forró (
°C-os) sütőben pici vajjal megpirítjuk. A zöldborsó felét zöldségalaplével, mentalevéllel krémesre turmixoljuk. Vajjal dúsítjuk. A másik felét egészben hagyjuk, és puhára pároljuk kevés zöldségalaplében. Ezt is vajjal dúsítjuk főzelékállagúra. A borsóhüvelyeket leforrázzuk. Jeges vízzel kikeverjük a tempuralisztet: sűrű palacsintatészta állagú legyen. Ebbe mártjuk a hüvelyeket, majd bő forró olajban kisütjük. A tányérra halmozzuk a borsókrémet, kis edénybe a borsófőzeléket és a felszeletelt dagadót.

nyúl , zöldborsó

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra