Receptek

Szilva borókával

Szilva borókával

Saly Noémi receptje

A szilva is azok közé a gyümölcsök közé tartozik, amelyek meglepően jól érzik magukat húsok társaságában. Készíthetjük ecetesen magában vagy fokhagymával töltve, az is nagyon finom, de az én érdeklődésemet most egy francia falusi recept ragadta meg. Olyan egyszerű, amilyen csak egy falusi recept tud lenni, de egyben olyan rafinált is, amilyen meg csak egy francia recept tud lenni. Tessék.

HOZZÁVALÓK:

  • 2 kg szilva (nem baj, ha nem túl édes)
  • 50 dkg cukor
  • 20 szem borókabogyó

ESZKÖZÖK:

tálak, vájdling, mozsár, lábos, üvegek, celofán

ELKÉSZÍTÉSE:
A szilvát kimagvaljuk, rázúdítjuk a cukrot. A borókabogyót a mozsárban durvára törjük, a szilvához adjuk, az egészet jól átkeverjük, és 24 óráig hűvös helyen pihentetjük.

Másnap tűzre tesszük, és lassú tűzön, kevergetve legalább egy órát főzzük, addig, amíg egy kicsit sűrűsödni nem kezd. Beüvegezzük, pár percre fejreállítjuk, mehet a dunsztba.

CIFRÁZZAM?
Szerintem ebbe nem kell az égvilágán semmi. De ha mégis, akkor egy kis friss borsot és a beüvegezés előtti pillanatokban egy-két stampedli gint vagy jóféle szilvapálinkát tennék bele, ezzel persze súlyosan korlátozva a lehetséges fogyasztók körét.

FELHASZNÁLÁSA:
Mondom, húsokhoz Kipróbáltam májpástétommal, az még jobb volt. És ha legközelebb befut a konyhámba egy nyulacska vagy - teszem azt - vaddisznó, nyilván megtisztelem őket ezzel a kitűnő lekvárral.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább