A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Paprikás csirke

Dudás Szabolcs és Dudás Szilárd receptje

2018. április 26.

CSIRKE
HOZZÁVALÓK:

  • 1 db egész tanyasi csirke
  • 15 dkg kacsazsír
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 ek fűszerpaprika (bezdáni)
  • 1 db tv paprika darabolva
  • 1 db paradicsom darabolva
  • 2 db kápia paprika
  • 3 dl húsleves
  • 1 tk kapribogyó
  • 1 db lime
  • 3 dkg tejföl
  • 10 dkg sótlan vaj
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 csipet sáfrány
  • só, bors

TÉSZTA
HOZZÁVALÓK:

  • 65 dkg liszt (Gran Pasta Molino Quaglia)
  • 30 dkg friss tojássárgája
  • 2-3 db egész tanyasi tojás
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A finomra aprított hagymát a zsíron üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, majd a megtisztított, feldarabolt csirkét, a paradicsomot, a paprikát, felöntjük a húslevessel, sózzuk, borsozzuk, puhára pároljuk.

A kápia paprikát 250 °C-os sütőben feketére sütjük, a héját leszedjük és félretesszük a díszítéshez, a húsát felkockázzuk.

A hozzávalókból elkészítjük a tésztát, csomómentesre gyúrjuk, folpackkal letakarva hűtőben pihentetjük 1 órán át.

Ha elkészült a csirke, a húst leszedjük a csontról, feldaraboljuk, hozzákeverjük a sült paprikát, a finomra aprított petrezselymet és a szintén finomra aprított kapribogyót. Lime levével, sóval, borssal ízesítjük, ez lesz a tészta tölteléke.

A szószt leszűrjük, tejföllel behabarjuk. A tésztát vékonyra nyújtjuk, 8 x 8-as kockára vágjuk, a töltelékből 1 teáskanálnyit a közepére helyezünk, kis batyut készítünk belőle. Forrásban lévő sós vízben kifőzzük (2-3 perc). Leszűrjük, sáfrányos vajban átforgatjuk.

TÁLALÁS:
Két evőkanál szószt teszünk a tányérba, belehelyezzük a tésztabatyukat, megszórjuk a sült paprika héjával és zöldfűszerekkel.


hagyma , petrezselyem , csirke , tojás , sáfrány , paradicsom , paprika , fűszerpaprika , kápia , húsleves , kapribogyó , lime , tejföl , liszt

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra