Zoboki Zoltán receptje
2014. november 11.Hozzávalók Sárosi Bella szakácskönyvéből:
- libapecsenye
- szalonna
- borjúhús vagy borjúmáj
- vaj, liszt a rántáshoz
- húslé
- mogyoróhagyma, szarvasgomba
- só, ecet, bors, tojás, disznóbél
- zsír a sütéshez
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Libakolbász készítése 1907-ből:
"Maradék libapecsenyét apróra megvagdalunk, ugyanannyi reszelt szalonnát adunk hozzá, amennyi a hús, valamint ugyanannyi borjuhúst is. Az utóbbi helyett borjumájat is adhatunk. Lábasban vajból és lisztből rántást csinálunk, néhány kanál erős húslével fölkeverjük. Ebbe tesszük a tölteléket, kevés mogyoróhagymát, néhány szarvasgombát, sót, kevés ecetet és borsot s a tüzön addig kavarjuk, mig meg nem sürüsödik; ekkor kihütjük, két tojást teszünk bele és meg hagyjuk keményedni. Az egészet gondosan kimosott disznóbélbe töltjük, erősen bekötjük, negyedóráig vizben kifőzzük, vagy zsirban megsütjük. Melegen kell tálalni."
(Sárosi Bella: Legjobb szegedi szakácskönyv, 1907)

liba , kolbász , libapecsenye , borjúhús , szarvasgomba , alaplé