Receptek

Vadlazac, gyöngyhagyma, grapefruit

Vadlazac, gyöngyhagyma, grapefruit

Barna Ádám receptje 10 fő részére

GRAPEFRUIT-GYÖNGYHAGYMADZSEM

HOZZÁVALÓK:

  • 2 db rózsaszín grapefruit, a gerezdek külön is meghámozva
  • 30 dkg hámozott, leveleire szedett gyöngyhagyma
  • 5 dkg befőzőcukor (dzsemhez való)
  • 1 darabka hámozott gyömbér vékony csíkokra vágva
  • csipet só, olívaolaj

ELKÉSZÍTÉSE:
A gyömbért megfuttatjuk az olívaolajon, hozzáadjuk a gyöngyhagymát, grapefruitot, cukrot, 1,5 dl vizet, és 15 percig lassan főzzük, majd üvegbe rakjuk és kihűtjük.

DRESSING

HOZZÁVALÓK:

  • 3 ek citromlé
  • 6 ek light szójaszósz
  • 3 ek szezámolaj
  • 6 ek földimogyoróolaj
  • 1 tk cukor
  • 1 darabka hámozott gyömbér apró kockára vágva

ELKÉSZÍTÉSE:
A hozzávalókat összekeverjük.

LAZAC

HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg vadlazacfilé
  • 20 dkg durva tengeri só
  • 20 dkg porcukor
  • 1 db mandarin reszelt héja, leve
  • 1 tk vágott kakukkfű

ELKÉSZÍTÉSE:
A sót, porcukrot összekeverjük a kakukkfűvel, a mandarin reszelt héjával és kifacsart levével, majd ráhalmozzuk a halra, hogy mindenhol egyformán befedje, és 8 órán át hűtőben állni hagyjuk.A halat ezután leöblítjük és még fél napot szikkasztjuk hűtőben.

TÁLALÁS:
A halat felszeljük, a dzsemmel, téli salátalevelekkel és a dresszinggel tálaljuk.


Ossza meg ismerőseivel:
Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább