GRAPEFRUIT-GYÖNGYHAGYMADZSEM
HOZZÁVALÓK:
- 2 db rózsaszín grapefruit, a gerezdek külön is meghámozva
- 30 dkg hámozott, leveleire szedett gyöngyhagyma
- 5 dkg befőzőcukor (dzsemhez való)
- 1 darabka hámozott gyömbér vékony csíkokra vágva
- csipet só, olívaolaj
ELKÉSZÍTÉSE:
A gyömbért megfuttatjuk az olívaolajon, hozzáadjuk a gyöngyhagymát, grapefruitot, cukrot, 1,5 dl vizet, és 15 percig lassan főzzük, majd üvegbe rakjuk és kihűtjük.
DRESSING
HOZZÁVALÓK:
- 3 ek citromlé
- 6 ek light szójaszósz
- 3 ek szezámolaj
- 6 ek földimogyoróolaj
- 1 tk cukor
- 1 darabka hámozott gyömbér apró kockára vágva
ELKÉSZÍTÉSE:
A hozzávalókat összekeverjük.
LAZAC
HOZZÁVALÓK:
- 50 dkg vadlazacfilé
- 20 dkg durva tengeri só
- 20 dkg porcukor
- 1 db mandarin reszelt héja, leve
- 1 tk vágott kakukkfű
ELKÉSZÍTÉSE:
A sót, porcukrot összekeverjük a kakukkfűvel, a mandarin reszelt héjával és kifacsart levével, majd ráhalmozzuk a halra, hogy mindenhol egyformán befedje, és 8 órán át hűtőben állni hagyjuk.A halat ezután leöblítjük és még fél napot szikkasztjuk hűtőben.
TÁLALÁS:
A halat felszeljük, a dzsemmel, téli salátalevelekkel és a dresszinggel tálaljuk.