Receptek

Hátszín, sültpaprika-saláta, juhtúrós rakott burgonya

Hátszín, sültpaprika-saláta, juhtúrós rakott burgonya

Bereznay Tamás receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 4 szelet hátszín
  • olaj, vaj
  • fokhagyma
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉSE:
A hátszín mindkét oldalát forró olajban 1-1 percig sütjük, majd hozzáadjuk a kissé összetört fokhagymát és újabb 1-1 percig sütjük. Legvégül vajat adunk hozzá és azzal locsolgatjuk a húst. Tányérra tesszük, és 10 percig pihentetjük.

RAKOTT BURGONYA

HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg tisztított burgonya
  • 40 dkg juhtúró
  • 3 dl tejszín
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • bors

ELKÉSZÍTÉSE:
A burgonyát uborkagyalun vékonyan felszeleteljük. A tejszínt a juhtúróval, borssal és kakukkfűlevelekkel felforraljuk, hozzáadjuk a burgonyát és újra felforraljuk, majd tepsibe borítjuk. 160°C-os sütőben 50 perc alatt készre sütjük.

SALÁTA

HOZZÁVALÓK:

  • 4 db kaliforniai paprika
  • 1 dl almaecet
  • 10 dkg barna cukor
  • 1 dl víz
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olívaolaj

ELKÉSZÍTÉSE:
A paprikát 200 °C-os sütőben szinte feketére sütjük, fóliával letakarjuk, 10 perc után lehúzzuk a héját és a húsát felcsíkozzuk. Az ecetet a cukorral és a vízzel felforraljuk, s miután langyosra hűlt, beletesszük a paprikát. A fokhagymát felszeleteljük, az olajon kissé megpirítjuk, és a salátára öntjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.