A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Káposztás harcsa

Cetner Attila receptje

2019. október 27.
  • 200 g harcsa
  • 100 g fejes káposzta
  • 3 szál kapor
  • 1 ek kristálycukor
  • frissen őrölt bors
  • só ízlés szerint
KÁPOSZTAPÖRKÖLT
HOZZÁVALÓK:
  • 300 g fejes káposzta
  • 150 g vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 darab paprika
  • 1 darab paradicsom
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 tk őrölt köménymag
  • 1 ek libazsír
  • só ízlés szerint
SAVANYÚ KÁPOSZTAKRÉM
HOZZÁVALÓK:
  • 50 g füstölt szalonna
  • 100 g vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 300 g savanyú káposzta
  • 100 ml fehérbor
  • frissen őrölt bors
  • só ízlés szerint
ZÖLDMÁRTÁS
HOZZÁVALÓK:
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • 100 g paraj
  • 100 g bazsalikom
  • 250 ml halalaplé
  • igény szerint étkezési keményítő
ADAG: 6 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A harcsát filézzük, majd lebőrözzük. A fokhagymát tejjel, kaporral felforraljuk, amikor kihűlt, a harcsát beáztatjuk. Másnap a halat kivesszük, lecsöpögtetjük, szárazra töröljük. A harcsából egyforma szeleteket vágunk, sózzuk, borsozzuk, majd kaporral és pirított káposztával megtöltjük, göngyöljük és tálalás előtt készre sütjük.

Káposztapörkölt elkészítése:
Az édes káposztát leforrázzuk, vékony csíkokra vágjuk, és az átturmixolt, magyaros pörköltalapba keverjük. Tálalásig félretesszük.

Savanyú káposztakrém elkészítése:
Savanyú káposztakrémet készítünk: a szalonnát lepirítjuk hagymával, fokhagymával, majd a kiáztatott savanyú káposztát beletéve összefőzzük, lecsurgatjuk, végül botmixerrel pürésítjük.

Zöldmártás elkészítése:
A petrezselymet, a bazsalikomot és a parajt leforrázzuk, halalaplével pürésítjük, vajjal, és – ha szükséges – étkezési keményítővel besűrítjük és ízesítjük.

Tálalás:
A zöldmártást alulra rakjuk, ráhelyezzük a káposztakrémet, majd a magyaros káposztát, és végül a felszeletelt töltött harcsát.


harcsa , fejes káposzta , kapor , vöröshagyma , fokhagyma , köménymag , paradicsom , paprika , füstölt szalonna , savanyú káposzta , száraz fehérbor , petrezselyemzöld , paraj , bazsalikom

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra