Receptek

Káposztás harcsa

Káposztás harcsa

Cetner Attila receptje 6 fő részére.

HOZZÁVALÓK:

  • 200 g harcsa
  • 100 g fejes káposzta
  • 3 szál kapor
  • 1 ek kristálycukor
  • frissen őrölt bors
  • só ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉSE:

A harcsát filézzük, majd lebőrözzük. A fokhagymát tejjel, kaporral felforraljuk, amikor kihűlt, a harcsát beáztatjuk. Másnap a halat kivesszük, lecsöpögtetjük, szárazra töröljük. A harcsából egyforma szeleteket vágunk, sózzuk, borsozzuk, majd kaporral és pirított káposztával megtöltjük, göngyöljük és tálalás előtt készre sütjük.

KÁPOSZTAPÖRKÖLT

HOZZÁVALÓK:

  • 300 g fejes káposzta
  • 150 g vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 darab paprika
  • 1 darab paradicsom
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 tk őrölt köménymag
  • 1 ek libazsír
  • só ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉSE:

Az édes káposztát leforrázzuk, vékony csíkokra vágjuk, és az átturmixolt, magyaros pörköltalapba keverjük. Tálalásig félretesszük.

SAVANYÚ KÁPOSZTAKRÉM

HOZZÁVALÓK:

  • 50 g füstölt szalonna
  • 100 g vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 300 g savanyú káposzta
  • 100 ml fehérbor
  • frissen őrölt bors
  • só ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉSE:

Savanyú káposztakrémet készítünk: a szalonnát lepirítjuk hagymával, fokhagymával, majd a kiáztatott savanyú káposztát beletéve összefőzzük, lecsurgatjuk, végül botmixerrel pürésítjük.

ZÖLDMÁRTÁS

HOZZÁVALÓK:

  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • 100 g paraj
  • 100 g bazsalikom
  • 250 ml halalaplé
  • igény szerint étkezési keményítő

ELKÉSZÍTÉSE:

A petrezselymet, a bazsalikomot és a parajt leforrázzuk, halalaplével pürésítjük, vajjal, és - ha szükséges - étkezési keményítővel besűrítjük és ízesítjük.

TÁLALÁS

A zöldmártást alulra rakjuk, ráhelyezzük a káposztakrémet, majd a magyaros káposztát, és végül a felszeletelt töltött harcsát.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.