Receptek

Erdeigomba-krémleves gyöngyhagymával és konfitált császárhússal

Patai Lajos receptje

2020. július 30.
  • 1,5 kg erdei gomba vegyesen
  • 2 dkg savanyított gyöngyhagyma
  • 1 kg malaccsászárhús
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 20 dkg fokhagyma
  • 1 dkg újhagyma
  • 1 kg kacsazsír
  • 10 dkg vaj
  • 3 l zöldségalaplé
  • kakukkfű, só, bors

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A megtisztított gombákat felszeleteljük (a rókagombát tépjük), majd vöröshagymával és újhagymával megpirítjuk, és a forró zöldségalaplével, vajjal és fűszerekkel együtt leturmixoljuk. Ha kell, ízesítjük.


A besózott malaccsászárt kacsazsírba helyezzük, úgy, hogy az ellepje.

Félbevágott fokhagymát és kakukkfüvet teszünk mellé, és kis lángon addig konfitáljuk, amíg omlóssá nem válik a hús.

TÁLALÁS:
Mélytányérba helyezzük a húst, levest merünk rá, gyöngyhagymát adunk hozzá.


erdei gomba , malaccsászárhús , gyöngyhagyma , vöröshagyma , fokhagyma , újhagyma , kacsazsír , zöldségalaplé , kakukkfű

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra