Receptek

Paella

Bereznay Tamás receptje

2020. július 22.
  • 30 dkg gömbölyű szemű rizs
  • 1 g sáfrány
  • 20 dkg koktélgarnéla
  • 8 db óriás garnéla
  • 15 dkg zöldborsó
  • 20 dkg feketekagylóhús
  • 3 db paradicsom
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • citrom

Halalaplé hozzávalók:

  • 25 dkg tengeri halcsont
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál gyökér
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 szál angol zeller
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Halalaplét készítünk, melyet 25 dkg tengeri halcsont, 1 szál sárgarépa, 1 szál gyökér, 1 csokor petrezselyem, 2 szál angol zeller és kevés só hozzáadásával másfél liter vízben,

30 percig főzünk. 20 percig pihentetjük, és leszűrjük.

A paradicsomot meghámozzuk és kockákra vágjuk. Az olívaolajon megpirítjuk a finomra vágott fokhagymát és paprikát, valamint a felkockázott paradicsomot. Hozzáadjuk a rizst, a sáfrányt, kevés sót, és felöntjük kétszeres mennyiségű alaplével.

10 percig nagy lángon főzzük,

majd hozzáadjuk a rákokat, a zöldborsót, és kis lángon készre főzzük. Megszórjuk petrezselyemmel, és 15 percig pihentetjük. Friss citrommal kínáljuk.


sáfrány , rizs , koktélgarnéla , óriás garnéla , zöldborsó , feketekagylóhús , paradicsom , olívaolaj , petrezselyem , kaliforniai paprika , citrom , halalaplé