Receptek

Paella

Paella

Bereznay Tamás receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 30 dkg gömbölyű szemű rizs
  • 1 g sáfrány
  • 20 dkg koktélgarnéla
  • 8 db óriás garnéla
  • 15 dkg zöldborsó
  • 20 dkg feketekagylóhús
  • 3 db paradicsom
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyem

ELKÉSZÍTÉSE:

Halalaplét készítünk, melyet 25 dkg tengeri halcsont, 1 szál sárgarépa, 1 szál gyökér, 1 csokor petrezselyem, 2 szál angol zeller és kevés só hozzáadásával másfél liter vízben, 30 percig főzünk. 20 percig pihentetjük, és leszűrjük. A paradicsomot meghámozzuk és kockákra vágjuk. Az olívaolajon megpirítjuk a finomra vágott fokhagymát és paprikát, valamint a felkockázott paradicsomot. Hozzáadjuk a rizst, a sáfrányt, kevés sót, és felöntjük kétszeres mennyiségű alaplével. 10 percig nagy lángon főzzük, majd hozzáadjuk a rákokat, a zöldborsót, és kis lángon készre főzzük. Megszórjuk petrezselyemmel, és 15 percig pihentetjük. Friss citrommal kínáljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább