Bittera Dóra–Molnár B. Tamás receptje
2018. július 13.- 3 db sárgadinnye (darabja 60-70 dkg)
- 25 dkg málna (vagy eper)
- 1 ek méz
- 50 ml késői szüretelésű bor vagy tokaji aszú
- mentalevél (a friss hajtásokból)
TÁLALÁS:
Tálalás előtt negyedórával kivesszük a hozzávalókat a hűtőből. Mélytányérokba elosztjuk a levet, beletesszük a dinnye-gömböket és néhány málnaszemet, végül a friss, apró mentaleveleket.
Adhatunk hozzá Cointreau-t vagy Grand Marnier-t. Tálaláskor a levet botmixerrel fel is habosíthatjuk.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/06/22/gyum-dinnyeleves-allo-0249-770x_.jpg?token=56eb7fe3b68ff67276581daefb2109d4)