A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Dinnyeleves

Bittera Dóra–Molnár B. Tamás receptje

2018. július 13.
  • 3 db sárgadinnye (darabja 60-70 dkg)
  • 25 dkg málna (vagy eper)
  • 1 ek méz
  • 50 ml késői szüretelésű bor vagy tokaji aszú
  • mentalevél (a friss hajtásokból)
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A dinnyét kettévágjuk, magját kikaparjuk. A húsából gömbkanállal 60 kis golyót vágunk, ezeket fóliával lefedve hűtő szekrénybe tesszük. A maradék dinnyehúst evőkanállal kivájjuk, erős gépben, nagy sebességen finomra turmixoljuk. Sűrű szitán (vagy három réteg gézzel bélelt szűrőn) kis merőkanál segítségével átpasszírozzuk. Belekeverjük a mézet és a bort. Hűtőszekrénybe tesszük.

TÁLALÁS:
Tálalás előtt negyedórával kivesszük a hozzávalókat a hűtőből. Mélytányérokba elosztjuk a levet, beletesszük a dinnye-gömböket és néhány málnaszemet, végül a friss, apró mentaleveleket.

VARIÁCIÓK:
Adhatunk hozzá Cointreau-t vagy Grand Marnier-t. Tálaláskor a levet botmixerrel fel is habosíthatjuk.


bor , tokaji , méz , sárgadinnye , málna , menta