Bittera Dóra–Molnár B. Tamás receptje
2018. július 13.- 3 db sárgadinnye (darabja 60-70 dkg)
- 25 dkg málna (vagy eper)
- 1 ek méz
- 50 ml késői szüretelésű bor vagy tokaji aszú
- mentalevél (a friss hajtásokból)
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A dinnyét kettévágjuk, magját kikaparjuk. A húsából gömbkanállal 60 kis golyót vágunk, ezeket fóliával lefedve hűtő szekrénybe tesszük. A maradék dinnyehúst evőkanállal kivájjuk, erős gépben, nagy sebességen finomra turmixoljuk. Sűrű szitán (vagy három réteg gézzel bélelt szűrőn) kis merőkanál segítségével átpasszírozzuk. Belekeverjük a mézet és a bort. Hűtőszekrénybe tesszük.
TÁLALÁS:
Tálalás előtt negyedórával kivesszük a hozzávalókat a hűtőből. Mélytányérokba elosztjuk a levet, beletesszük a dinnye-gömböket és néhány málnaszemet, végül a friss, apró mentaleveleket.
VARIÁCIÓK:
Adhatunk hozzá Cointreau-t vagy Grand Marnier-t. Tálaláskor a levet botmixerrel fel is habosíthatjuk.
Adhatunk hozzá Cointreau-t vagy Grand Marnier-t. Tálaláskor a levet botmixerrel fel is habosíthatjuk.
