Receptek

Serpenyőben sült kacsamáj csicsókával és rókagombával

Győrffy Árpád receptje

2020. szeptember 21.

Kacsamáj
Hozzávalók:

  • 6 érme kacsamáj
  • só, bors

Csicsókapüré
Hozzávalók:

  • csicsóka
  • vaj
  • szarvasgombás só
  • olívaolaj

Pirított rókagomba
Hozzávalók:

  • rókagomba
  • olívaolaj
  • zsálya
  • fokhagyma
  • vaj
  • só, fekete bors
  • forrázott kelbimbólevelek
  • gesztenyés kacsapecsenyelé
ADAG: 3 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

Kacsamáj elkészítése:
A kacsamájat sózzuk, borsozzuk és forró, felhevített serpenyőbe tesszük.

Mindkét oldalát megpirítjuk, majd 180 °C-os sütőben 1 perc alatt készre sütjük.


Kívül roppanósnak, belül krémesen olvadónak kell lennie. Frissen, a tálalás előtt készítjük el.

Csicsókapüré elkészítése:
A megtisztított csicsókát szeletekre vágjuk és felhevített olívaolajon lassan karamellizáljuk. Amikor egyenletesen megpirult, vákuumcsomagoljuk a vajjal, és 85 °C-os vízfürdőben hőkezeljük, amíg meg nem puhul teljesen. Turmixoljuk és szarvasgombás sóval ízesítjük.

Pirított rókagomba elkészítése:
A rókagombát egy serpenyőben, kevés hevített olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a zsályát. Sózzuk, borsozzuk, majd egy kis kocka hideg vajat adunk hozzá.


kacsamáj , csicsóka , vaj , olívaolaj , szarvasgombás só , rókagomba , zsálya , fokhagyma , kelbimbólevél , pecsenyelé

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra