A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Szarvasbélszín, gesztenye, gomba, cékla, füge

Dudás Szabolcs receptje

2019. március 4.
  • 60 dkg szarvasbélszín (tisztítva)
  • 2 db füge
  • 8 db aszalt füge
  • 2 dl kései szüretelésű tokaji
  • 1 ek tokaji borecet
  • 2 db ördögszekérgomba
  • 20 dkg főtt, tisztított gesztenye
  • 50 dkg burgonya
  • 20 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 2 dl szarvasjus
  • 1 tk boróka
  • 15 dkg spenót
  • 2 ek tisztított vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Nehéz
A szarvasbélszínt serpenyőben körbepirítjuk, 160 °C-os sütőbe tesszük (méretétől függően) 6-10 percre, majd pihentetjük. Az aszalt fügét a borral felforraljuk, leszűrjük, pürésítjük és ecettel ízesítjük. A gombákat megtisztítjuk, serpenyőben megpirítjuk. A burgonyát puhára főzzük, meghámozzuk, majd gesztenyével, tejjel és vajjal pürésítjük. A spenótot megmossuk, serpenyőben tisztított vajon fokhagymával, sóval, borssal fonnyasztjuk. Tálaláskor a spenótot a tányérra helyezzük, majd rátesszük a szarvasbélszínt, a pürét, a gombát, a fügéket, és a borókával összemelegített szósszal tálaljuk.



spenót , ördögszekérgomba , gesztenye , tokaji borecet , aszalt füge , szarvasbélszín