Dudás Szabolcs receptje
2019. március 4.- 60 dkg szarvasbélszín (tisztítva)
- 2 db füge
- 8 db aszalt füge
- 2 dl kései szüretelésű tokaji
- 1 ek tokaji borecet
- 2 db ördögszekérgomba
- 20 dkg főtt, tisztított gesztenye
- 50 dkg burgonya
- 20 dkg vaj
- 2 dl tej
- 2 dl szarvasjus
- 1 tk boróka
- 15 dkg spenót
- 2 ek tisztított vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Nehéz
A szarvasbélszínt serpenyőben körbepirítjuk, 160 °C-os sütőbe tesszük (méretétől függően) 6-10 percre, majd pihentetjük. Az aszalt fügét a borral felforraljuk, leszűrjük, pürésítjük és ecettel ízesítjük. A gombákat megtisztítjuk, serpenyőben megpirítjuk. A burgonyát puhára főzzük, meghámozzuk, majd gesztenyével, tejjel és vajjal pürésítjük. A spenótot megmossuk, serpenyőben tisztított vajon fokhagymával, sóval, borssal fonnyasztjuk. Tálaláskor a spenótot a tányérra helyezzük, majd rátesszük a szarvasbélszínt, a pürét, a gombát, a fügéket, és a borókával összemelegített szósszal tálaljuk.

spenót , ördögszekérgomba , gesztenye , tokaji borecet , aszalt füge , szarvasbélszín