Receptek

Szarvasbélszín, gesztenye, gomba, cékla, füge

Szarvasbélszín, gesztenye, gomba, cékla, füge

Dudás Szabolcs receptje 4 fő részére

Hozzávalók:

  • 60 dkg szarvasbélszín (tisztítva)
  • 2 db füge
  • 8 db aszalt füge
  • 2 dl kései szüretelésű tokaji
  • 1 ek tokaji borecet
  • 2 db ördögszekérgomba
  • 20 dkg főtt, tisztított gesztenye
  • 50 dkg burgonya
  • 20 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 2 dl szarvasjus
  • 1 tk boróka
  • 15 dkg spenót
  • 2 ek tisztított vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1 db cékla a díszítéshez

Elkészítése:
A szarvasbélszínt serpenyőben körbepirítjuk, 160 °C-os sütőbe tesszük (méretétől függően) 6-10 percre, majd pihentetjük. Az aszalt fügét a borral felforraljuk, leszűrjük, pürésítjük és ecettel ízesítjük. A gombákat megtisztítjuk, serpenyőben megpirítjuk. A burgonyát puhára főzzük, meghámozzuk, majd gesztenyével, tejjel és vajjal pürésítjük. A spenótot megmossuk, serpenyőben tisztított vajon fokhagymával, sóval, borssal fonnyasztjuk. Tálaláskor a spenótot a tányérra helyezzük, majd rátesszük a szarvasbélszínt, a pürét, a gombát, a fügéket, és a borókával összemelegített szósszal tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.