Receptek

Kocsonyasaláta

Kocsonyasaláta

Elek Balázs receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 2 db köröm
  • 2 db malacfül
  • 2 db malacorr
  • 1 kis db csülök
  • 2 db farok
  • kevés jó minőségű füstölt hús
  • kevés bőr
  • 3 db babérlevél
  • só, bors
  • 1 csipet koriandermag
  • 1 csipet mustármag
  • 2 ek fehérbor
  • 1 db grépfrút
  • kevés wasabi
  • 1 kis db torma
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 db citrom leve
  • néhány levél friss saláta
  • 1 szál répa
  • 1/4 db zeller
  • kevés petrezselyem
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 fej fokhagyma

ELKÉSZÍTÉSE:
A kollagéndús sertésdarabokat puhára főzzük és csak kevéssé zöldségeljük. Amikor elkészült, kevés fehérborral és a fűszerekkel áztatjuk, majd leszűrjük. A húsokat lefejtjük a csontokról és formázzuk, majd kihűtjük, a levet egy lapos edénybe (lehetőleg tepsibe) öntjük és kidermesztjük. Ezután tudjuk vágni és tálalni a kidermedt ízes levet. A grépfrút húsát éles késsel kivágjuk, a levét összekeverjük kevés citromlével és olívaolajjal, majd megöntözzük vele a salátát. A tányért wasabival és tormával tesszük teljessé.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.