Receptek

Kacsamáj, nektarin, karalábé

Bicsár Attila receptje

2020. augusztus 31.
  • 4 szelet kacsamáj
  • 4 db nektarin, magozva, cikkekre vágva
  • 1 db karalábé, hámozva
  • 1 csomag koriander
  • 1 db lime leve
  • 1 db citrom leve
  • 1 db narancs leve
  • 1 ek olívaolaj
  • só, hosszúbors

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Összekeverjük a narancs- és a citromlét a hosszúborssal, tépett korianderrel. Ráöntjük a nektarincikkekre.

A karalábét vékonyan felszeleteljük, elkeverjük olívaolajjal, lime-lével. Tálalás előtt sózzuk, hogy megőrizze roppanósságát.

A májszeletek mindkét oldalára kérget sütünk forró serpenyőben, majd 180 °C-os sütőben3 percig sütjük, a végén sózzuk.


Pirított kaláccsal vagy mézzel készült müzlivel tálaljuk.


kacsamáj , nektarin , karalábé , koriander , hosszúbors , olívaolaj , lime leve , citrom leve , narancs leve