A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Sárgadinnye-consommé kakukkfüves túrógombóccal

Tivadar György receptje

2018. június 25.
  • 25 dkg házi túró
  • 1 db tojás
  • 2 dkg búzadara
  • 2 db sárgadinnye
  • 10 dkg cukor
  • 3 cl almaecet
  • 2 tk extraszűz olívaolaj
  • friss bazsalikom
  • kakukkfű
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A kimagozott sárgadinnyéket jénai tálba tesszük, megszórjuk cukorral, hozzáadjuk a friss bazsalikomot és lefóliázva 160 °C-os sütőben sütjük fél órán át. Kicsit pihentetjük, majd egy szűrőn keresztül átpasszírozzuk, az így kapott áttetsző folyadékhoz hozzáadjuk az ecetet, az olívaolajat és a frissen vágott bazsalikomot.

A túrót szintén áttörjük egy szitán, hozzáadjuk a finomra vágott kakukkfüvet, a tojást, a búzadarát, majd sózzuk, borsozzuk.

Bekeverés után hűtőben pihentetjük 1-2 órát.

Ezután sós, lobogó vízben néhány perc alatt készre főzzük, majd jeges vízben gyorsan lehűtjük. Tálalásnál a gombócokat a hideg levesbe tesszük és olívaolajat csepegtetünk rá.




búzadara , kakukkfű , sárgadinnye , túró , tojás , almaecet , olívaolaj , bazsalikom

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra