Receptek

Sárgadinnye-consommé kakukkfüves túrógombóccal

Sárgadinnye-consommé kakukkfüves túrógombóccal

Tivadar György receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 25 dkg házi túró
  • 1 db tojás
  • 2 dkg búzadara
  • 2 db sárgadinnye
  • 10 dkg cukor
  • 3 cl almaecet
  • 2 tk extraszűz olívaolaj
  • friss bazsalikom
  • kakukkfű
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉSE:
A kimagozott sárgadinnyéket jénai tálba tesszük, megszórjuk cukorral, hozzáadjuk a friss bazsalikomot és lefóliázva 160 °C-os sütőben sütjük fél órán át. Kicsit pihentetjük, majd egy szűrőn keresztül átpasszírozzuk, az így kapott áttetsző folyadékhoz hozzáadjuk az ecetet, az olívaolajat és a frissen vágott bazsalikomot. A túrót szintén áttörjük egy szitán, hozzáadjuk a finomra vágott kakukkfüvet, a tojást, a búzadarát, majd sózzuk, borsozzuk. Bekeverés után hűtőben pihentetjük 1-2 órát. Ezután sós, lobogó vízben néhány perc alatt készre főzzük, majd jeges vízben gyorsan lehűtjük. Tálalásnál a gombócokat a hideg levesbe tesszük és olívaolajat csepegtetünk rá.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.