A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Indusfánk

Auguszt Olga receptje

2020. szeptember 14.

Hozzávalók a tésztához:

  • 80 g liszt
  • 40 g cukor
  • 120 g tojásfehérje (4 db)
  • 60 g tojássárgája (3 db)
  • csipetnyi só
  • 100 g baracklekvár

Hozzávalók a bevonathoz:

  • 200 g olvasztott étcsokoládé
  • 1 ek olaj

Hozzávalók a töltelékhez: 

  • 500 g tejszínhab
  • 30 g porcukor
  • 1/2 csomag vaníliás cukor
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

1. 20 g cukrot fél evőkanál vízzel és 3 tojássárgájával  habosra keverünk. A 4 tojásfehérjét a maradék cukorral habbá verjük, óvatosan összeforgatjuk a sárgájahabbal, majd a finomlisztet  lazán belekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe nyomózsákból dió nagyságú halmokat nyomunk.

A fánkokat 170 °C-on 10-12 percig sütjük, hagyjuk kihűlni.



A félgömbök közepét egy teáskanállal kiemeljük. Két félgömböt összeillesztünk, és meleg baracklekvárral bekenjük. Hagyjuk száradni. A lekvár a titok – ezt már kevesen csinálják így,  mert igen munkás, de sokkal finomabb, mint ha kihagynánk ezt a lépést.

2. Az így kapott kis labdákat kimártjuk az  olvasztott csokoládé és az olaj keverékében, vagy csokoládés fondant-ban.

3. Ha megszilárdult a máz, a fánk kalapját  levágjuk. A töltelékhez összekeverünk fél liter tejszínhabot  30 g porcukorral és fél csomag vaníliás  cukorral. A habtöltést a tálalás előtt végezzük!



liszt , tojás , étcsokoládé , olaj , porcukor , baracklekvár , tejszínhab , vaníliás cukor

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra