Receptek

Vöröslencse-leves kolbásszal

Segal Viktor receptje

2020. március 18.
  • 20 dkg vörös lencse
  • 1 db salotta hagyma, finomra aprítva
  • 1 szál póréhagyma (fehér és zöld része egyaránt) finomra aprítva
  • 1 szál sárgarépa finomra aprítva
  • 1/2 db szárzeller finomra aprítva
  • 1/2 db zellergyökér finomra aprítva
  • 2 db kelkáposztalevél csíkokra vágva
  • 2 csipet őrölt római kömény
  • 1 l zöldség- vagy húsalaplé
  • 2 ek vaj
  • 4 db bajor mini grillkolbász
  • 1 tk olaj a kolbász sütéséhez
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Egy serpenyőben két evőkanál vajat hevítünk, és kb. két percig pirítjuk a zöldségeket. Ekkor hozzáadjuk a fűszereket, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük a zöldség- vagy húsalaplével és készre főzzük a levest. A kolbászokat forró serpenyőben egy evőkanál olajon megsütjük. A serpenyőt lehúzzuk a tűzről, majd a még forró serpenyőben 1-2 percig fonnyasztjuk a felcsíkozott kelkáposztaleveleket. Sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor a levesre kanalazzuk a kelkáposztát, és ráhelyezünk adagonként egy-egy kolbászt.




lencse

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra