Receptek

Spárga rebarbarával és karamellel

Spárga rebarbarával és karamellel

Kecskeméti Krisztián és Kovács Sándor receptje 6 fő részére

ALAPKRÉM

HOZZÁVALÓK:

  • 4 db egész tojás
  • 6 dkg cukor
  • 1 mk citromlé

CUKORSZIRUP

HOZZÁVALÓK:
10 dkg cukor
0,5 dl víz

SPÁRGAMOUSSE

HOZZÁVALÓK:

  • 15 dkg forrázott spárga
  • 1/2 adag cukorszirup
  • 10 dkg tejszínhab
  • 2 db lapzselatin
  • 1 mk citromlé
  • 3 szál kakukkfű
  • 1/3 alapkrém

ELKÉSZÍTÉSE:
A spárgát átfőzzük a cukorsziruppal és turmixoljuk. Hozzáadjuk a beáztatott lapzselatint és a kakukkfüvet. Az alapkrémhez vízgőz felett habosra keverjük a hozzávalókat. Harmadát a kihűlt spárgához adjuk a citromlével és a tejszínhabbal. Formába töltjük, 2-3 órára behűtjük.

KARAMELL

HOZZÁVALÓK:

  • 1/3 alapkrém
  • 6 dkg cukor
  • 10 dkg tejszínhab
  • 1 dl tejszín
  • 1 tk vaj

ELKÉSZÍTÉSE:
A cukrot világosbarnára olvasztjuk, vaj és tejszín hozzáadásával karamellt készítünk. Amikor meghűlt, hozzátesszük az alapkrémet és a habot, majd kidermesztjük.

REBARBARÁS MASCARPONEKRÉM

HOZZÁVALÓK:

  • 1/3 adag alapkrém
  • 1/2 adag cukorszirup
  • 15 dkg rebarbara
  • 6 dkg tejszínhab
  • 2 db lapzselatin
  • 10 dkg mascarpone

ELKÉSZÍTÉS:
A tisztított rebarbarát darabolás után cukorszirupban főzzük, hozzátesszük az áztatott lapzselatint. Ha kihűlt, az alapkrém, tejszínhab és a mascarpone kerül bele, majd jól kidermesztjük.

TÁLALÁS:
A habokat és a krémet elhelyezzük a tányéron, karamellmártással tálaljuk, virágzó kakukkfűvel díszítjük. Ha módunkban áll, eperszószt is adhatunk hozzá.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.