A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Spárga rebarbarával és karamellel

Kecskeméti Krisztián és Kovács Sándor receptje

2018. május 23.

ALAPKRÉM
HOZZÁVALÓK:

  • 4 db egész tojás
  • 6 dkg cukor
  • 1 mk citromlé

CUKORSZIRUP
HOZZÁVALÓK:

  • 10 dkg cukor
  • 0,5 dl víz

SPÁRGAMOUSSE
HOZZÁVALÓK:

  • 15 dkg forrázott spárga
  • 1/2 adag cukorszirup
  • 10 dkg tejszínhab
  • 2 db lapzselatin
  • 1 mk citromlé
  • 3 szál kakukkfű
  • 1/3 alapkrém

KARAMELL
HOZZÁVALÓK:

  • 1/3 alapkrém
  • 6 dkg cukor
  • 10 dkg tejszínhab
  • 1 dl tejszín
  • 1 tk vaj

REBARBARÁS MASCARPONEKRÉM
HOZZÁVALÓK:

  • 1/3 adag alapkrém
  • 1/2 adag cukorszirup
  • 15 dkg rebarbara
  • 6 dkg tejszínhab
  • 2 db lapzselatin
  • 10 dkg mascarpone
ADAG: 6 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes
Spárga rebarbarával és
karamellel
(6 fő részére)
ALAPKRÉM
HOZZÁVALÓK:
4 db • egész tojás
6 dkg • cukor
1 mk • citromlé
CUKORSZIRUP
HOZZÁVALÓK:
10 dkg • cukor
0,5 dl • víz
SPÁRGAMOUSSE
HOZZÁVALÓK:
15 dkg • forrázott spárga
1/2 adag • cukorszirup
10 dkg • tejszínhab
2 db • lapzselatin
1 mk • citromlé
3 szál • kakukkfű
1/3 • alapkrém
ELKÉSZÍTÉSE:
A spárgát átfőzzük a cukorsziruppal és turmixoljuk. Hozzáadjuk a beáztatott lapzselatint és a kakukkfüvet. Az alapkrémhez vízgőz felett habosra keverjük a hozzávalókat. Harmadát a kihűlt spárgához adjuk a citromlével és a tejszínhabbal. Formába töltjük, 2-3 órára behűtjük.

KARAMELL
HOZZÁVALÓK:
1/3 • alapkrém
6 dkg • cukor
10 dkg • tejszínhab
1 dl • tejszín
1 tk • vaj
ELKÉSZÍTÉSE:
A cukrot világosbarnára olvasztjuk, vaj és tejszín hozzáadásával karamellt készítünk. Amikor meghűlt, hozzátesszük az alapkrémet és a habot, majd kidermesztjük.
REBARBARÁS MASCARPONEKRÉM
HOZZÁVALÓK:
1/3 adag • alapkrém
1/2 adag • cukorszirup
15 dkg • rebarbara
6 dkg • tejszínhab
2 db • lapzselatin
10 dkg • mascarpone
ELKÉSZÍTÉS:
A tisztított rebarbarát darabolás után cukorszirupban főzzük, hozzátesszük az áztatott lapzselatint. Ha kihűlt, az alapkrém, tejszínhab és a mascarpone kerül bele, majd jól kidermesztjük.
TÁLALÁS:
A habokat és a krémet elhelyezzük a tányéron, karamellmártással tálaljuk, virágzó kakukkfűvel díszítjük. Ha módunkban áll, eperszószt is adhatunk hozzá.

mascarpone , rebarbara , spárga