Receptek

Borjúmájpástétom édeskömény-salátával

Borjúmájpástétom édeskömény-salátával

Tivadar György receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 40 dkg borjúmáj
  • 10 dkg sózott vaj
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 1 szál rozmaring
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 dl étolaj
  • 3 dl zöldségalaplé
  • 1 db édeskömény
  • 5 dkg bébiparaj
  • 5 dkg frizé saláta
  • 1 db lime
  • 1 db citrom
  • 1 dl extraszűz olívaolaj
  • 2 ek almaecet
  • só, frissen őrölt fekete bors

ELKÉSZÍTÉSE:
A megpucolt fokhagymát és vöröshagymát a felhevített zsiradékban megpirítjuk, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott májat és a rozmaringot. Miután kiengedte a máj a levét, hozzáadjuk a vörösbort, sózzuk, borsozzuk. Az elfőtt levet zöldségalaplével pótoljuk. Kb. fél óra főzés után – ha szükséges – leszűrjük, a hideg, darabolt sózott vajjal krémesre turmixoljuk, majd formába tesszük, és éjszakára hűtőben dermesztjük. Az édesköményből vékony szeleteket vágunk, néhányat ezekből 170 °C-os, bő olajban aranybarnára sütünk, ez ad majd egy kis ropogósságot a salátához. A másik felét keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a már megmosott bébiparajleveleket, a tépkedett frizét, a citrusok lereszelt héját, az ecetet és az olívaolajat, majd összekeverjük és tálaljuk. A májat forró vízbe áztatott késsel tetszőlegesen szeleteljük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.