Receptek

Kápia paprikasaláta kecskesajttal, sült padron paprikával és szardellával

Segal Viktor receptje

2020. szeptember 10.
  • 4 db kápia parika félbevágva, kimagozva
  • 8 db padron paprika (opcionális)
  • 8 db szardellafilé (vagy füstölt halfilé, pl. pisztráng)
  • 30 dkg friss kecskesajt (friss tehénsajt is kiválóan illik a salátához)
  • 1 gerezd fokhagyma, vékony szeletekre vágva
  • 1 ek citromlé
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 szál újhagyma zöldje felkarikázva
  • frissen őrölt fekete bors, só
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb

A kápia paprikákat vágott felükkel felfelé a grillrácsra helyezzük. Addig hagyjuk a rácson, amíg a héjuk feketére szenesedik. Ekkor levesszük a grillről, üvegtálba tesszük, majd lefedjük átlátszó fóliával (tehetjük egy nejlonzacskóba is).

Körülbelül tíz percig állni hagyjuk, ezalatt annyira megpuhul a héjuk, hogy könnyedén le tudjuk majd húzni.


Készíthetjük sütőben is, ekkor grillfokozatra kapcsolunk, a paprikákat vágott felükkel
felfelé egy tepsibe tesszük, és 20-30 percig sütjük.

A padron paprikát ugyanezzel a módszerrel készítjük el. Aki nem kíván bíbelődni a héjával, nyugodtan rajta hagyhatja.

A salátához a fokhagymagerezdeket összekeverjük a többi hozzávalóval: a sült, hámozott paprikákkal, a kecskesajttal, majd sózzuk, borsozzuk.

A saláta tetejére helyezzük a szardellafiléket.


kápia parika , padron paprika , szardellafilé , kecskesajt , fokhagyma , citromlé , olívaolaj , újhagyma