Tivadar György receptje
2020. június 11.- 4 db makréla
- 2 db uborka
- 10 dkg zöld olívabogyó
- 3 dkg ecet
- 3 dkg cukor
- 2 db babérlevél
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl extra szűz olívaolaj
- 1 csipet fekete bors
A halat kifilézzük, olajozott sütőtálcára helyezzük, sózzuk, 60 °C-ra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Az egyik uborkából a magokat eltávolítjuk, majd összeturmixoljuk egy gerezd fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük. A másik uborkát vékonyan felszeleteljük. A cukrot, az ecetet és a babérlevelet 2 dl vízzel felforraljuk, majd miután kihűlt, a szeletelt uborkát megmártjuk benne és feltekerjük. Tálalásnál meglocsoljuk extra szűz olívaolajjal, és hozzáadjuk a zöld olívabogyót.
zöld olívabogyó , uborka , makréla , ecet , cukor , babérlevél , szűz olívaolaj , fokhagyma , fekete bors