Receptek

Harcsasült vajon párolt zöldségekkel, halas burgonyavelutéval

Harcsasült vajon párolt zöldségekkel, halas burgonyavelutéval

Bindics Imre, Czucz Péter receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 4 szelet harcsa
  • tisztított vaj

ELKÉSZÍTÉSE:

A harcsaszeletet besózzuk, tisztított vajon kérgesítjük, majd 100 °C-os sütőben 10 percig sütjük.

BURGONYAVELUTÉ

HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg halcsont (ponty)
  • 10 dkg angolzeller
  • 10 dkg póréhagyma
  • 10 dkg fehérrépa
  • 0,02 g sáfrány
  • 1 dl fehérbor
  • 30 dkg vaj
  • 20 dkg tisztított vaj
  • 30 dkg burgonya
  • turbolya, só

ELKÉSZÍTÉSE:

Fazékban vajon megpároljuk a zellert, póréhagymát, fehérrépát és a sáfrányt. Felöntjük fehérborral. Hozzáadjuk a halcsontot, a sót és a turbolyát. Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje és 20 percig lobogtatva főzzük. Ha megfőtt, leszűrjük és belefőzzük a burgonyát. Turmixoljuk és hideg vajjal habosítjuk.

PÁROLT ZÖLDSÉG

HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg karfiol
  • 20 dkg retek
  • 10 dkg kelbimbó
  • 10 dkg újhagyma
  • kakukkfű, vaj, só

ELKÉSZÍTÉSE:

Sós vízben megpároljuk a karfiolt, retket, kelbimbót, majd serpenyőben vajon átpirítjuk az újhagymával együtt. Sózzuk és kakukkfűvel ízesítjük.

TÁLALÁS:

Mélytányérba öntjük a halmártást, és mellétálaljuk a párolt zöldséget. A tetejére helyezzük a sült halat, és turbolyával díszítjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.