Receptek

Hamburgi Labskaus

Bereznay Tamás receptje

2021. február 2.

(főtt marha céklával, heringgel és tükörtojással)
Hozzávalók:

  • 2 db közepes főtt vagy sült cékla
  • 30 dkg főtt marhahús
  • 20 dkg héjában főtt burgonya megtisztítva
  • 4 db ecetes hering
  • 4 db csemegeuborka
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 4 db tojás
  • só, fekete bors
  • 1 ek mustár
  • húsleves

ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A céklát, a marhahúst, a burgonyát, a heringet, a hagymát és az uborkát kockákra vágjuk, majd robotgépbe tesszük és összeaprítjuk.

Annyira kell csak összetörnünk, hogy darabossá váljon, de ne legyen teljesen püré belőle.


Ízesítjük sóval, frissen őrölt fekete borssal és mustárral. Ha túl masszív lenne, kevés húslevessel lazíthatjuk.

Néhány órára betesszük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Ezután mindenkinek a tányérjára egy-egy pogácsát formázunk a Labskausból, és a tetejére teszünk egy frissen sütött tükörtojást.

Édes uborkával és ecetes hagymás heringgel tálaljuk.



cékla , marhahús , burgonya , ecetes hering , vöröshagyma , tojás , húsleves , mustár , csemegeuborka

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra