Segal Viktor receptje
2020. július 24.- 4 db báránycsülök
- 1 db zellergyökér aprítva
- 4 szál sárgarépa kisebb darabokra aprítva
- 1 szál póréhagyma ujjnyi vastag karikákra vágva
- 6 gerezd fokhagyma egészben
- 2-3 ek liszt
- 3 ek olaj a sütéshez
- 1/2 dl száraz fehérbor
- 3 szál friss zsálya
SÜLT LILA HAGYMA
HOZZÁVALÓK:
- 20 dkg húsos szalonna apróra vágva
- 10 dkg spenót
- 4 fej kisebb méretű lila hagyma héjával
- 2 csipet köménymag
- só, frissen őrölt fekete bors
FŰSZERES MORZSA
HOZZÁVALÓK:
- 5 dkg pirított friss kenyérmorzsa
- 1/2 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
- 1 ek kakukkfű apróra vágva
- 1 ek rozmaring apróra vágva
- só, bors
A lisztes olajban elősütjük az apróra vágott zöldségeket (zellergyökér, sárgarépa, póréhagyma, fokhagyma) addig, amíg kissé megpirulnak (2-3 perc). Felöntjük fehérborral és beforraljuk kb. a fele mennyiségre, beletesszük a zsályát, majd a hússzeleteket is a közben kiengedett levével együtt.
A sütőt 170 °C-osra előmelegítjük. A hagymák szárát levágjuk úgy, hogy megálljanak a vágási felületükön. Másik végükön körülbelül a hagyma harmadát levágjuk, és egy karalábévájóval kikanalazzuk a hagymák közepét úgy, hogy tölteni lehessen.
lila hagyma , báránycsülök , zellergyökér , sárgarépa , póréhagyma , liszt , olaj , fokhagyma , száraz fehérbor , zsálya , füstölt szalonna , spenót , köménymag , kenyérmorzsa , kakukkfű , rozmaring