Receptek

Báránycsülök sült lila hagymával

Báránycsülök sült lila hagymával

Segal Viktor receptje (4 adag)

HOZZÁVALÓK:

  • 4 db báránycsülök
  • 1 db zellergyökér aprítva
  • 4 szál sárgarépa kisebb darabokra aprítva
  • 1 szál póréhagyma ujjnyi vastag karikákra vágva
  • 6 gerezd fokhagyma egészben
  • 2-3 ek liszt
  • 3 ek olaj a sütéshez
  • 1/2 dl száraz fehérbor
  • 3 szál friss zsálya

SÜLT LILA HAGYMA

HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg húsos szalonna apróra vágva
  • 10 dkg spenót
  • 4 fej kisebb méretű lila hagyma héjával
  • 2 csipet köménymag
  • só, frissen őrölt fekete bors

FŰSZERES MORZSA

HOZZÁVALÓK:

  • 5 dkg pirított friss kenyérmorzsa
  • 1/2 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
  • 1 ek kakukkfű apróra vágva
  • 1 ek rozmaring apróra vágva
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉSE:

A báránylábat sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk és egy nagyobb lábasban kevés olajon aranybarnára elősütjük, kivesszük.

A lisztes olajban elősütjük az apróra vágott zöldségeket (zellergyökér, sárgarépa, póréhagyma, fokhagyma) addig, amíg kissé megpirulnak (2-3 perc). Felöntjük fehérborral és beforraljuk kb. a fele mennyiségre, beletesszük a zsályát, majd a hússzeleteket is a közben kiengedett levével együtt. Felöntjük annyi borjú- vagy marhaalaplével, hogy egy ujjnyira kilátszódjon a hús. Felforraljuk, és alacsony hőfokon kb. 1,5-2 óra alatt fedővel lefedve készre főzzük. Szükség szerint adhatunk hozzá még alaplevet. Amikor elkészült a hús, kivesszük a főzőléből.

A fűszeres morzsa hozzávalóit összekeverjük. A csülköket a zsemlemorzsába forgatjuk, majd 220 °C-os sütőben kb. 10 perc alatt ropogósra sütjük.

A sütőt 170 °C-osra előmelegítjük. A hagymák szárát levágjuk úgy, hogy megálljanak a vágási felületükön. Másik végükön körülbelül a hagyma harmadát levágjuk, és egy karalábévájóval kikanalazzuk a hagymák közepét úgy, hogy tölteni lehessen. A kivájt részeket apró daraboka vágjuk, és egy serpenyőben a szalonnával addig pirítjuk alacsony lángon, amíg ropogós lesz (kb. 10 perc). Hozzáadjuk a fűszereket, levesszük a tűzről és összeforgatjuk a parajlevelekkel.

A tölteléket 4 egyenlő részre osztjuk, megtöltjük vele a hagymákat, majd 30 percre a sütőbe tesszük.


Ossza meg ismerőseivel:
Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább