Berta Gréta receptje
2020. július 30.(10 adag)
LINZERLAP
HOZZÁVALÓK:
- 75 g Koronás Kristálycukor
- 75 g vaj
- 35 g tojássárgája (1,5 db)
- 110 g liszt
- 3 g sütőpor
KÖRTERAGU
HOZZÁVALÓK:
- 665 g körte kockára vágva
- 135 g Koronás Kristálycukor
- 3 g fahéj
- 5 db szegfűbors
- 35 g keményítő
MANDULÁS LAP
HOZZÁVALÓK:
- 50 g tojásfehérje
- 35 g Koronás Kristálycukor
- 25 g Koronás Kristálycukor
- 45 g mandulaliszt
- 10 g keményítő
- 1/2 db lime héja
KRÉMSAJTOS-VANÍLIÁS GANACHE
HOZZÁVALÓK:
- 100 ml tejszín
- 65 ml tej
- 165 g Philadelphia krémsajt
- 1/2 rúd vanília
- 2 db zselatinlap
FŰSZERES ZSELÉ
HOZZÁVALÓK:
- 85 ml víz
- 1/2 rúd fahéj
- 2 db szegfűbors
- 1/2 rúd vanília
- 15 g Koronás Kristálycukor
- 1 db zselatinlap
TOVÁBBI HOZZÁVALÓK:
- sárgabaracklekvár
- mentalevél
A cukrot a vajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojássárgájákat, és hozzákeverjük a sütőporos liszthez.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/07/30/kremsajtos-szelet_7-770x_.jpg?token=0f0d0ffef2dbc154a9383894f3acdc9e)
A hozzávalókat a keményítő kivételével feltesszük főni. Amikor már majdnem forr a levet eresztett körte, a keményítőhöz hozzáadunk 30 ml vizet, és csomómentesen elkeverjük, majd alapos keverés mellett hozzáadjuk a körtéhez.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/07/30/kremsajtos-szelet_6-770x_.jpg?token=e5b326a56868c0060e908e08bf62d3a4)
MANDULÁS LAP ELKÉSZÍTÉSE:
A fehérjét a 35 g cukorral habbá verjük, majd hozzákeverjük a lime héját.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/07/30/kremsajtos-szelet_3-770x_.jpg?token=7f4f755f2238bd367cbe867378d387a7)
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/07/30/2016080443382-770x_.jpg?token=27e0322b105ad3eff6daf67db2fcb287)
ELKÉSZÍTÉSE:
A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A többi hozzávalót feltesszük főni, folyamatosan keverjük, amíg a krém eléri a 80 °C-ot, akkor belekeverjük a zselatinlapokat.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/07/30/kremsajtos-szelet_4-770x_.jpg?token=a0b29bde8e2a8dd05365c13ac26501fc)
A fűszeres zselét készítjük el utoljára. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A többi alapanyagot feltesszük főni.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/07/30/kremsajtos-szelet_5-770x_.jpg?token=d8f2d5d5dd61fd30d1fa882cb49133e1)
A linzerlapot felforrósított sárgabaracklekvárral leheletvékonyan megkenjük,
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/07/30/kremsajtos-szelet_2-770x_.jpg?token=ae023cb2c3a27be1c87af72db628c555)
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/07/30/kremsajtos-szelet_1-770x_.jpg?token=14dba7e733ef8a1610b4e6ae63e590d2)
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/07/30/kremsajtos-szelet-770x_.jpg?token=74994b97485a907c08b49fea1928cc4c)
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/07/30/kremsajtos-szelet_9-770x_.jpg?token=ebc3105beb62a4fefaee43f2dd57793c)
Gyermekkorában édesanyja nem engedte a konyhába, így csak 16 évesen jutott eszébe, hogy cukrász legyen. Szerencséje volt a mestereivel, szeretettel emlékezik Bechmann Györgyre, a Béke szálló cukrászára, Zombori Zsuzsára, akitől elsajátította a karamellázás művészetét, de sokat tanult a Gerbeaud-házban Kolonics Zoltántól és egy négy hónapos olaszországi tanulmányúton is.
liszt , tojás , sütőpor , vaj , körte , fahéj , keményítő , szegfűbors , lime héja , tej , tejszín , mandulaliszt , vanília , Philadelphia krémsajt , zselatinlap , sárgabaracklekvár , mentalevél