Szabó Julcsi és Manuela-Esther Kreissl-Sanchez receptje
2019. március 6.- 100 g tökmagliszt
- 250 g liszt
- 250 g túró
- 250 g vaj
- 2 tk só
- 1 db tojás vágott tökmag
- reszelt sajt
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A hozzávalókat összegyúrjuk. Az így kapott lágy tésztát hűtőszekrénybe tesszük, amíg meg nem dermed. A hűtőből kivéve (ha még túl kemény, akkor kicsit várunk) kisodorjuk a tésztát, kisméretű kiszúróval pogácsákat szaggatunk belőle, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Tetejüket megkenjük felvert tojással, meghintjük vágott tökmaggal, megszórjuk reszelt sajttal, 180 °C-os sütőben aranybarnára sütjük.

túró , vágott tökmag , tojás , tökmagliszt , liszt , sajt