Receptek

Tökmagos túrós pogácsa

Tökmagos túrós pogácsa

Szabó Julcsi és Manuela-Esther Kreissl-Sanchez receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 100 g tökmagliszt
  • 250 g liszt
  • 250 g túró
  • 250 g vaj
  • 2 tk só
  • 1 db tojás vágott tökmag
  • reszelt sajt

ELKÉSZÍTÉSE:
A hozzávalókat összegyúrjuk. Az így kapott lágy tésztát hűtőszekrénybe tesszük, amíg meg nem dermed. A hűtőből kivéve (ha még túl kemény, akkor kicsit várunk) kisodorjuk a tésztát, kisméretű kiszúróval pogácsákat szaggatunk belőle, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Tetejüket megkenjük felvert tojással, meghintjük vágott tökmaggal, megszórjuk reszelt sajttal, 180 °C-os sütőben aranybarnára sütjük.


Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.