Receptek

Fokhagymakrémleves

Nábelek Zsófia receptje

2020. június 30.
  • 3 fej salotta- vagy sonkahagyma
  • 2 db szárzeller
  • 4 ek olívaolaj
  • 25 gerezd fokhagyma
  • 1 ek gyömbér finomra vágva
  • 1 nagy csipet sáfrány
  • 1 l csirke- vagy zöldségalaplé

  • 3 db babérlevél
  • 1 csokor korianderlevél és/vagy petrezselyem
  • esetlegesen: 100 ml joghurt-tejföl keverék (2:1 arányban)
  • citromlé
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A finomra vágott hagymát és szárzellert az olajban kis lángon 7-8 percig pároljuk, időről időre evőkanálnyi vizet öntünk hozzá. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát, és további 5 percig kevergetjük kis lángon.

Hozzáadjuk a gyömbért és a sáfrányt, s még egy percig készítjük. Felöntjük az alaplével (vagy vízzel), sózzuk, beletesszük a babérlevelet.

Tíz percig gyöngyöző forrással készítjük. Kivesszük a babért, hozzáadjuk a zöld fűszert (némi koriandert félreteszünk a végére), botmixerrel összeturmixoljuk (kicsit maradhat darabos).

Forrón tálaljuk, a tányérban citromlével és kanálnyi tejfölös joghurttal ízesítjük, harisszacsíkot (paprikakrém) húzunk bele, meghintjük tépdesett korianderlevéllel.

(Bittera Dóra-Molnár B.Tamás: Fokhagymakrémleves harisszával c. receptje: itt)



leves , salottahagyma , szárzeller , olívaolaj , gyömbér , fokhagyma , sáfrány , zöldségalaplé , korianderlevél , babérlevél , petrezselyem , joghurt , tejföl

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra