Horváth Judit receptje
2018. május 10.(12 db)
Tortácska
Hozzávalók:
- 3 db tojás
 - 100 g olvasztott vaj
 - 80 g olvasztott étcsokoládé
 - 120 g Koronás Porcukor
 - 35-40 g kakaópor
 - 150 g liszt
 - 10 g szódabikarbóna
 - 2-4 ek rum vagy tej ízlés szerint
 
Krém
Hozzávalók:
- 4 dl habtejszín (nagyon lehűtve)
 - 60 g Koronás Porcukor
 - 20 g kakaópor
 
Csokoládés bevonat
Hozzávalók:
- 1,5 ek kakaópor
 - 2 ek Koronás Porcukor
 - pár csepp olaj
 - néhány ek forró víz
 
A tojást a porcukorral, az olvasztott vajjal és az olvasztott csokoládéval elkezdjük habosítani, lassú, majd magasabb fokozaton. Habosítás után kis részletekben, további lassú keverés mellett hozzáadjuk a kakaóporral egyenletesen elkevert lisztet és a szódabikarbonát, majd simára keverjük. 1-2 kanál rumot vagy tejet adunk hozza a teljesen homogén, habos massza elérése érdekében.
Krém elkészítése:
A lehűtött habtejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, majd egyenletesen elkeverjük. Ezután kettéosztjuk a habot, és az egyik felébe óvatosan belekeverjük a kakaóport. A kakaós és a sima tejszínhabot is csillagcsővel felszerelt habzsákba töltjük.
Csokoládés bevonat elkészítése:
Vizet forralunk. Egy hőálló tálban összekeverjük a kakaóport és a porcukrot, majd kanalanként annyi lobogva forró vizet adunk hozzá, amíg olvasztott csokoládé állagot érünk el. Néhány csepp olajat a csokoládéhoz csurgatunk, amelytől szép fényes lesz.
Összeállítása:
A sütemények tetejét egyenletesen levágjuk, ezek lesznek a kalapok. Mindegyik közepébe kúp alakú mélyedést vágunk.
Az Angliában rendezett Nemzetközi Cukrászversenyen 2013-ban Horváth Judit nyerte el Az év cupcake-je díjat. Ekkor már hét éve London mellett élt, gyártotta a magyarul bögretortácskának fordított süteményeket, jelentette meg magazinokban, könyvekben receptjeit.
Judit eredetileg magyar szakos tanár, tanítás közben, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakiskolában szerette meg a cukrászatot, és hamar el is végezte a cukrásztanfolyamot.
„Mint mindenki más élete, az én mindennapjaim is tele vannak kérdésekkel, ám az én életemben a cupcake a válasz. Meggyőződésem, hogy egy remekbe szabott csészetortácskával, ha csak egy kicsit is, minden jobbá tehető.”
A Magyar Konyhának egy klasszikust, a rigójancsit készítette el cupcake formájában.
habtejszín , szódabikarbóna , kakaó , tojás , étcsokoládé , cupcake , vaj , semolina (durum) liszt
                    
                
        



