Horváth Judit receptje
2018. május 10.(12 db)
Tortácska
Hozzávalók:
- 3 db tojás
- 100 g olvasztott vaj
- 80 g olvasztott étcsokoládé
- 120 g Koronás Porcukor
- 35-40 g kakaópor
- 150 g liszt
- 10 g szódabikarbóna
- 2-4 ek rum vagy tej ízlés szerint
Krém
Hozzávalók:
- 4 dl habtejszín (nagyon lehűtve)
- 60 g Koronás Porcukor
- 20 g kakaópor
Csokoládés bevonat
Hozzávalók:
- 1,5 ek kakaópor
- 2 ek Koronás Porcukor
- pár csepp olaj
- néhány ek forró víz
A tojást a porcukorral, az olvasztott vajjal és az olvasztott csokoládéval elkezdjük habosítani, lassú, majd magasabb fokozaton. Habosítás után kis részletekben, további lassú keverés mellett hozzáadjuk a kakaóporral egyenletesen elkevert lisztet és a szódabikarbonát, majd simára keverjük. 1-2 kanál rumot vagy tejet adunk hozza a teljesen homogén, habos massza elérése érdekében.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/06/29/2018031211026-770x_.jpg?token=6f7327fa95f0440c499f01bdf0a29eaf)
Krém elkészítése:
A lehűtött habtejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, majd egyenletesen elkeverjük. Ezután kettéosztjuk a habot, és az egyik felébe óvatosan belekeverjük a kakaóport. A kakaós és a sima tejszínhabot is csillagcsővel felszerelt habzsákba töltjük.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/06/29/2018031211070-770x_.jpg?token=44884aa579920a7b8117a55426481708)
Csokoládés bevonat elkészítése:
Vizet forralunk. Egy hőálló tálban összekeverjük a kakaóport és a porcukrot, majd kanalanként annyi lobogva forró vizet adunk hozzá, amíg olvasztott csokoládé állagot érünk el. Néhány csepp olajat a csokoládéhoz csurgatunk, amelytől szép fényes lesz.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/06/29/2018031211064-770x_.jpg?token=cea7cbf35030c1d5eef935430e7fea2f)
Összeállítása:
A sütemények tetejét egyenletesen levágjuk, ezek lesznek a kalapok. Mindegyik közepébe kúp alakú mélyedést vágunk.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/06/29/2018031211119-770x_.jpg?token=8dd839cb588893c44306a3c876fb341a)
Az Angliában rendezett Nemzetközi Cukrászversenyen 2013-ban Horváth Judit nyerte el Az év cupcake-je díjat. Ekkor már hét éve London mellett élt, gyártotta a magyarul bögretortácskának fordított süteményeket, jelentette meg magazinokban, könyvekben receptjeit.
Judit eredetileg magyar szakos tanár, tanítás közben, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakiskolában szerette meg a cukrászatot, és hamar el is végezte a cukrásztanfolyamot.
„Mint mindenki más élete, az én mindennapjaim is tele vannak kérdésekkel, ám az én életemben a cupcake a válasz. Meggyőződésem, hogy egy remekbe szabott csészetortácskával, ha csak egy kicsit is, minden jobbá tehető.”
A Magyar Konyhának egy klasszikust, a rigójancsit készítette el cupcake formájában.
habtejszín , szódabikarbóna , kakaó , tojás , étcsokoládé , cupcake , vaj , semolina (durum) liszt