Receptek

Rigójancsi-cupcake

Rigójancsi-cupcake

Horváth Judit receptje (12 db)

Tortácska

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 100 g olvasztott vaj
  • 80 g olvasztott étcsokoládé
  • 120 g Koronás Porcukor
  • 35-40 g kakaópor
  • 150 g liszt
  • 10 g szódabikarbóna
  • 2-4 ek rum vagy tej ízlés szerint

Elkészítése:
A tojást a porcukorral, az olvasztott vajjal és az olvasztott csokoládéval elkezdjük habosítani (1), lassú, majd magasabb fokozaton. Habosítás után kis részletekben, további lassú keverés mellett hozzáadjuk a kakaóporral egyenletesen elkevert lisztet és a szódabikarbonát, majd simára keverjük. 1-2 kanál rumot vagy tejet adunk hozza a teljesen homogén, habos massza elérése érdekében.

(1.)(1.)

Ezután habzsákba töltjük a masszát, majd a muffinkapszlikba egyenként 55 g keveréket mérünk (2). Előmelegített, 180 °C-os sütőben, hőlégkeverés nélkül, kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ha kivettük, 10-15 percig hűlni hagyjuk, majd kiemeljük a muffinformából.

(2.)(2.)

Krém

Hozzávalók:

  • 4 dl habtejszín (nagyon lehűtve)
  • 60 g Koronás Porcukor
  • 20 g kakaópor

Elkészítése:
A lehűtött habtejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, majd egyenletesen elkeverjük. Ezután kettéosztjuk a habot, és az egyik felébe óvatosan belekeverjük a kakaóport (3). A kakaós és a sima tejszínhabot is csillagcsővel felszerelt habzsákba töltjük.

(3.)(3.)

Csokoládés bevonat

Hozzávalók:

  • 1,5 ek kakaópor
  • 2 ek Koronás Porcukor
  • pár csepp olaj
  • néhány ek forró víz

Elkészítése:
Vizet forralunk. Egy hőálló tálban összekeverjük a kakaóport és a porcukrot, majd kanalanként annyi lobogva forró vizet adunk hozzá, amíg olvasztott csokoládé állagot érünk el. Néhány csepp olajat a csokoládéhoz csurgatunk, amelytől szép fényes lesz.

Összeállítása:
A sütemények tetejét egyenletesen levágjuk, ezek lesznek a kalapok. Mindegyik közepébe kúp alakú mélyedést vágunk (4).

(4.)(4.)

A mélyedes belsejét ízlés szerint meglocsolhatjuk rummal, és a mélyedésbe kakaós, majd ennek tetejére sima tejszínhabból krémrózsát nyomunk (5).

(5.)(5.)

A levágott süteménykalapokat a csokoládéba mártjuk, vagy a tetejére kanalazzuk. Ha a bevonat megkötött, a kalapokat a tortácskák tetejére helyezzük (6).

(6.)(6.)

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.