Receptek

Olívás paradicsomragu bufala mozzarellával

Tivadar György receptje

2020. június 11.
  • 5 dkg hámozott konzerv paradicsom
  • 1 dkg fokhagyma
  • 20 dkg paradicsom
  • 1 dkg fekete olívabogyó
  • 25 dkg bufala mozzarella
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 dkg friss bazsalikom
  • 2 dkg friss petrezselyem
  • frissen őrölt fekete bors
  • 1 csipet só
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A szeletelt fokhagymát az olívaolajon aranybarnára pirítjuk, hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot, majd ráöntjük a fehérbort, és teljesen elforraljuk. Ezután hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, és ezt is kb. a felére forraljuk, sózzuk, borsozzuk. Az elkészült raguhoz hozzáadjuk az olívabogyót, a bazsalikomot és a petrezselymet. Tálalásnál a mozzarellát a paradicsomragura tesszük.




hámozott konzerv paradicsom , fokhagyma , paradicsom , fekete olívabogyó , bufala mozzarella , olívaolaj , száraz fehérbor , bazsalikom , petrezselyemzöld

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra