Receptek

Marhaburger

Reszkető Tamás receptje

2020. június 27.
  • 750 g darált marha
  • 80 ml Worcester-szósz
  • 20 g bacon
  • 130 g salottahagyma
  • verjus
  • 1/2 fej hagyma
  • 40 g majonéz
  • 20 g dijoni mustár
  • 100 g cheddar sajt
  • vaj vagy olaj
  • 1 db jégsaláta
  • 1 db paradicsom
  • só, bors

ROPOGÓS SÜLT BURGONYA
Hozzávalók:

  • 1 db nagyobb burgonya, fejenként

  • kb. 1,5 liter olaj
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld
ADAG: 5 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A húst ledaráltatjuk a hentessel. Csak borsozzuk, kevés Worcester-szósszal ízesítjük, húspogácsát formázunk belőle és betesszük a hűtőbe. A szeletelt füstölt bacont egy serpenyőben megsütjük.

A salottahagymát vékonyra felszeleteljük, majd a baconzsíros serpenyőben megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, ha kezd barnulni, felöntjük egy kevés verjus-vel.

A szószhoz vágjunk apróra egy kevés hagymát, adjuk hozzá a majonézt, a dijoni mustárt, és keverjük össze.

A húspogácsát süssük oldalanként 2-2,5 percig, ha közepesen átsütve, illetve 3-3,5 percig, ha jól átsütve szeretjük. (Ha grillen készítjük, ne felejtsünk el füstölőfát használni.)

Amikor megfordítjuk, tegyük rá a pirított salottahagymát és egy szelet cheddar sajtot, így majd szépen ráolvad. A buci mindkét oldalát kevés vajon vagy olajon megpirítjuk, majd megkenjük vajjal: tegyünk rá egy kevés jégsalátát, majd a húst, a szószt, egy szelet paradicsomot, végül a tetőt.

Ropogós sült burgonya elkészítése: Ne pucoljuk, csak mossuk meg a burgonyákat (használjunk új- vagy sárga burgonyát). Vágjuk nagyobb cikkekre, csepegtessük le teljesen szárazra, majd tegyük 90-100 °C-os olajba: konfitáljuk néhány percig, amíg elkezd színt kapni. Ha már félig megpuhult, kivesszük az olajból, magasabb hőfokra tesszük az olajat (kb. 140-150 °C), majd ropogósra, aranybarnára sütjük a krumplit. Tálaláskor sózzuk, fűszerezzük, és megszórjuk friss, apróra vágott petrezselyemmel.


hamburger , darált marha , bacon , salottahagyma , majonéz , dijoni mustár , hagyma , cheddar sajt , jégsaláta , paradicsom , Worcester-szósz

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra