Receptek

Fogasfilé tökfőzelékkel

Jahni László receptje:

Fogasfilé tökfőzelékkel

4 fő részére

HOZZÁVALÓK:
  • 25 dkg tök
  • 80 dkg fogasfilé
  • 50 g étolaj
  • 50 g vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor kapor
  • 1 db citrom
  • 1 dl tejföl
  • só, cukor
ELKÉSZÍTÉSE:

A fogasfilét felszeleteljük, és fél órára 6%-os sóoldatba tesszük. Megtöröljük, majd serpenyőben – étolaj és tisztított vaj keverékén – a bőrén ropogósra sütjük. A tököt megtisztítjuk, a felét legyaluljuk, félretesszük. A másik felét egy edényben vajon finomra vágott hagymával, sóval, cukorral, friss vágott kaporral, citromlével puhára pároljuk. Turmixgépben krémesre készítjük. Visszatesszük a tűzhelyre, beletesszük a gyalult tököt, és megpároljuk. Tejföllel dúsítjuk és friss vágott kaporral ízesítjük. A megsült halfilével tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.