Receptek

Töltött derelye sáfrányos kukoricakrém-mártásban

Töltött derelye sáfrányos kukoricakrém-mártásban

Tivadar György receptje 4 fő részére

KUKORICAMÁRTÁS

HOZZÁVALÓK:
  • 50 dkg fagyasztott kukorica
  • 2 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 1 db babérlevél
  • 1 csipet sáfrány
  • 4 dl zöldségalaplé
  • 200 ml 30%-os főzőtejszín
ELKÉSZÍTÉSE:

A sáfrányt 1 dl vízbe áztatjuk és 5-10 percig állni hagyjuk. Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, babérlevelet, a fehérbort, a kukoricát, hozzáöntjük a sáfránnyal együtt a vizet és a zöldségalaplevet, s tíz percig főzzük, hogy a bor teljesen elpárologjon. Kiszedjük a babérlevelet, majd leturmixoljuk a maradék anyagokat, és sűrű szűrőn átpasszírozzuk. Hozzáadjuk a tejszínt, kézi mixerrel elegyítjük, sózzuk, borsozzuk.

DERELYE

HOZZÁVALÓK:
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg semolina (durumliszt)
  • 165 g tojássárgája (kb.8 db)
  • 1 db tojás
ELKÉSZÍTÉSE:

A derelye készítésénél a pontosan kimért alapanyagokat alaposan összedolgozzuk (kb. 15 perc gyúrás). Fóliába csomagoljuk a kigyúrt tésztát, és egy órát hagyjuk pihenni a hűtőben. Majd, ha van nyújtógépünk, abban a legkisebb fokozatú vékonyságúra nyújtjuk a tésztát, ha nincs, akkor hagyományos kézi módszerrel nyújtjuk a lehető legvékonyabbra.Kiszúrjuk egy tetszőleges formával, az egyes darabokat megtöltjük hússal, a tészta széleit visszahajtjuk.

A DERELYE TÖLTELÉKE

HOZZÁVALÓK:
  • 30 dkg báránylapocka
  • 30 dkg csontos bárányoldalas
  • 1 db sárgarépa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 15 szem egész fekete bors
  • 1 szál rozmaring
  • 2 db babérlevél
  • 1 szál angolzeller
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 szál koriander zöldje
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 8 dl napraforgóolaj
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉSE:

A báránylapockát kockára vágjuk, és az oldalassal együtt bedörzsöljük sóval. Behelyezzük az olajba, hogy ellepje. Hozzáadjuk a zöldségeket, a rozmaringot, babérlevelet, borsot, fokhagymát, és behelyezzük a 85 °C-ra előmelegített sütőbe. Három-négy órán át konfitáljuk, amíg megpuhul. Kivesszük a sütőből, éles késsel egészen apróra nyessük a húst, az oldalas húsát is, ehhez hozzákeverjük a durvára vágott petrezselymet, a durvára vágott korianderzöldet és a citromhéjat, sózzuk, borsozzuk. Ezt a keveréket töltjük a tésztába.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább