Receptek

Eperrel töltött gombóc

Eperrel töltött gombóc

Rosenstein Tibor receptje 6 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg krumpli
  • 20 dkg tehéntúró
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg eper
  • 2 db egész tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • porcukor
  • olaj

ELKÉSZÍTÉSE:

A burgonyákat megpucoljuk, majd sós vízben megfőzzük. Amikor félig kihűlt, burgonyanyomón áttörjük, majd hozzáadjuk a szintén áttört túrót. Hozzáadjuk a lisztet, a tojásokat és a vajat, kevés sót, majd egységes tésztává gyúrjuk. A tésztát lisztezett deszkán körülbelül fél cm vastagra kinyújtjuk, ezután kockákra vágjuk. Az epreket kicsumázzuk, félbe- vagy nagyobb kockákra vágjuk. Minden tésztakocka közepére 1-1 egész vagy 1-1 kanálnyi kockára vágott epret teszünk. Gombócokat formálunk belőle, majd enyhén sós vízben megfőzzük. A zsemlemorzsát kevéske olajon megpirítjuk, majd megforgatjuk benne a gombócokat. Tálaláskor megszórjuk porcukorral.

AJÁNLÁS

A burgonya és a liszt sem mindig ugyanolyan minőségű, ezért mielőtt betöltenénk a gombócokat, egy kis próbafőzést kell csinálni. Ha nagyon laza a tészta, még egy kis lisztet kell hozzáadni.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.