Receptek

Marhafajitas

Marhafajitas

Bereznay Tamás receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 80 dkg-os flank
  • 1-1 db sárga és piros kaliforniai paprika
  • 1/4 fej jégsaláta
  • 1 csokor koriander
  • 4 szem paradicsom
  • 8 db tortillalap
  • olaj, olívaolaj
  • 1-1 kk római kömény
  • feketebors
  • fűszerpaprika
  • őrölt csili

ELKÉSZÍTÉSE:
A fűszereket összekeverjük 1 evőkanál sóval és 3-4 ek olajjal, majd alaposan beledörzsöljük a húsba. Egy órát állni hagyjuk, majd forró serpenyőben mindkét oldalát nagyjából 10-10 percig sütjük. A salátát és a paprikát felcsíkozzuk. A paradicsomot apró kockákra vágjuk, ízesítjük sóval és frissen őrölt borssal, majd 4 evőkanál olívaolajjal összekeverjük. A húst vékonyan felszeleteljük. A tortillalapokat megpirítjuk. A tányéron ízlésesen elrendezzük a húst, a paprikát, a salátát és a negyedekre vágott tortillalapokat. Paradicsomsalsával és avokádókrémmel tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.