HOZZÁVALÓK:
- 80 dkg-os flank
- 1-1 db sárga és piros kaliforniai paprika
- 1/4 fej jégsaláta
- 1 csokor koriander
- 4 szem paradicsom
- 8 db tortillalap
- olaj, olívaolaj
- 1-1 kk római kömény
- feketebors
- fűszerpaprika
- őrölt csili
- só
ELKÉSZÍTÉSE:
A fűszereket összekeverjük 1 evőkanál sóval és 3-4 ek olajjal, majd alaposan beledörzsöljük a húsba. Egy órát állni hagyjuk, majd forró serpenyőben mindkét oldalát nagyjából 10-10 percig sütjük. A salátát és a paprikát felcsíkozzuk. A paradicsomot apró kockákra vágjuk, ízesítjük sóval és frissen őrölt borssal, majd 4 evőkanál olívaolajjal összekeverjük. A húst vékonyan felszeleteljük. A tortillalapokat megpirítjuk. A tányéron ízlésesen elrendezzük a húst, a paprikát, a salátát és a negyedekre vágott tortillalapokat. Paradicsomsalsával és avokádókrémmel tálaljuk.