Receptek

Marhafajitas

Bereznay Tamás receptje

2020. július 21.
  • 80 dkg-os flank
  • 1-1 db sárga és piros kaliforniai paprika
  • 1/4 fej jégsaláta
  • 1 csokor koriander
  • 4 szem paradicsom
  • 8 db tortillalap
  • olaj, olívaolaj
  • 1-1 kk római kömény
  • feketebors
  • fűszerpaprika
  • őrölt csili

  •  
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A fűszereket összekeverjük 1 evőkanál sóval és 3-4 ek olajjal, majd alaposan beledörzsöljük a húsba. Egy órát állni hagyjuk, majd forró serpenyőben mindkét oldalát nagyjából 10-10 percig sütjük.

A salátát és a paprikát felcsíkozzuk. A paradicsomot apró kockákra vágjuk, ízesítjük sóval és frissen őrölt borssal, majd 4 evőkanál olívaolajjal összekeverjük.

A húst vékonyan felszeleteljük. A tortillalapokat megpirítjuk. A tányéron ízlésesen elrendezzük a húst, a paprikát, a salátát és a negyedekre vágott tortillalapokat. Paradicsomsalsával és avokádókrémmel tálaljuk.



jégsaláta , kaliforniai paprika , marha , paradicsom , flank , koriander , tortillalap , olívalaj , római kömény , fűszerpaprika , csili

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra