Bindics Imre és Czucz Péter receptje
2021. február 5.- 40 dkg marhapofa
- 30 dkg hagyma
- 10 dkg paprika
- 10 dkg paradicsom
- 10 dkg sertészsír
- 100 g füstölt szalonna
- 50 g fokhagyma
- 50 g fűszerpaprika
- 5 g cayenne bors
- kömény, babér
- só, bors
BURGONYATÉSZTA
HOZZÁVALÓK:
- 1 kg burgonya
- 30 dkg liszt
- 2 db tojás
- só, szerecsendió
A zsírban kisütjük a füstölt szalonnát. A pofahúst a zsírban kérgesítjük, majd kivesszük és félrerakjuk.
A zsíron megdinszteljük a hagymát, a paprikát és a paradicsomot. Hozzáadjuk a pofahúst és a fűszer-paprikát, majd felöntjük vízzel és fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel, fokhagymával, babér-levéllel és cayenne borssal. Miután megfőtt, a húst kivesszük, és szabályos kockákra vágjuk. A levest konyharuhán átszűrjük.
BURGONYATÉSZTA ELKÉSZÍTÉSE:
A burgonyát héjastól megfőzzük, majd hagyjuk egy napot állni. Másnap megpucoljuk és áttörjük.
Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a sót és a szerecsen-diót. Összedolgozzuk és kisodorjuk. Beletöltjük a pofahúst. Fóliába csavarjuk jó szorosan és gőz fölött elkészítjük. Miután elkészült, forró serpenyőben kérgesítjük.
TÁLALÁS:
Az apróra vágott zellerszárat, kápia paprikát és újhagymát a tányérba tesszük egy kört formázva, majd belehelyezzük a lepirított burgonyatésztás pofahúst, és ráöntjük a gulyáslevest.
marhapofa , vöröshagyma , paradicsom , paprika , füstölt szalonna , sertészsír , fokhagyma , cayenne bors , fűszerpaprika , kömény , babérlevél , burgonya , liszt , tojás , szerecsendió