Receptek

Remegős tojás krémes parajjal és téli szarvasgombával

Sárközi Ákos receptje:

Remegős tojás krémes parajjal és téli szarvasgombával

Sárközi Ákos receptje 4 fő részére

PARAJKRÉM

HOZZÁVALÓK:
  • 20 dkg bébispenót
  • 10 dkg sonkahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg zöldségalaplé
  • 10 dkg tejszín
  • bors
ELKÉSZÍTÉSE:

A vajon a felszeletelt hagymát és a fokhagymát megpároljuk. A friss spenótleveleket bő vízben megmossuk, és a hagymán megfonnyasztjuk. A zöldségalaplével és a tejszínnel felöntve 2 percig főzzük. Turmix segítségével magas fordulaton krémesítjük, majd átszűrjük. Sóval és borssal fűszerezzük.

REMEGŐS TOJÁS

HOZZÁVALÓK:
  • 1 db tojás fejenként
ELKÉSZÍTÉSE:

A tojásokat a héj alapos tisztítása után 60 °C-os vízfürdőben egy órán át lassan megpároljuk, majd óvatosan a héjából kicsúsztatjuk. A krémesített parajkrémbe helyezzük.

KACSAMELLSONKA

HOZZÁVALÓK:
  • 1 db (kb.20 dkg-os) kacsamell
  • 5 dkg tört rózsabors
  • 50 dkg tengeri só
  • 10 dkg balzsamecet
ELKÉSZÍTÉSE:

A kacsamellet megtisztítjuk (hártya, tok), majd durva tengeri sóval befedjük, és éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap hideg vízzel alaposan leöblítjük, megtöröljük, és balzsamecettel körbelocsoljuk. Szikkadni hagyjuk szobahőmérsékleten, és a frissen tört rózsaborsba hempergetjük a bőrös oldalát. Textilpelenkába hurokkötéssel szorosan feltekerjük, és 6-8 napig szárítjuk. Vékonyan szeleteljük.

TÁLALÁS

HOZZÁVALÓK:
  • 3 g parmezán sajt
  • 2 g téli szarvasgomba
  • 1 ek olívaolaj

Az élénkzöld parajmártást mélytányérba öntjük, és belehelyezzük a lassan párolt tojást. Frissen forgácsolt parmezán sajttal és téli szarvasgombával tálaljuk. A kacsamellsonkát és a friss zsázsát a tojás köré vagy a tetejére halmozzuk. Olívaolajjal körbelocsoljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább