Receptek

Hideg vajbabfőzelék lassan sült sertéstarjával

Tivadar György receptje

2020. július 20.
  • 1 kg sertéstarja
  • 1,2 kg vajbab
  • 2 db vöröshagyma
  • 3 ek ecet
  • 1 ek cukor
  • 10 dkg tejföl
  • 1 cs friss kapor
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl olaj
  • só, bors

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A vajbab mennyiségének 1/3-ából főzelékalapot készítünk. A kiolvasztott vajon a szeletelt hagymát megpároljuk, hozzáadjuk a babot, ecetet, cukrot, sót, borsot, majd felöntjük vízzel és puhára főzzük. Ezután tejföl hozzáadásával krémesre turmixoljuk.

A bab másik felét sós, lobogó forró vízben kb. 3-4 percig forraljuk, majd jeges vízbe tesszük. Megszárítjuk, és egy keverőtálban összekeverjük a főzelékalappal. Ha szükséges, utóízesítjük, és megszórjuk frissen vágott kaporral.

A sertéstarját fűszerezés után forró olajos serpenyőben készre sütjük, majd tálaljuk.




kapor , vajbab , sertéstarja , ecet , vöröshagyma , tejföl , vaj , olaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra