Receptek

Bevert marha tésztával

Bevert marha tésztával

Pethő Balázs receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 500 g arhastefánia (8 szelet)
  • 150 g vöröshagyma
  • 50 g fokhagyma
  • 80 g sertészsír
  • 100 g zsemlemorzsa
  • 1,5 l alaplé vagy víz
  • só, bors, kömény

TÉSZTA

HOZZÁVALÓK:

  • 400 g liszt
  • 4 db tojás
  • 10 g só
  • 40 g vaj

ELKÉSZÍTÉSE:
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, és a zsemlemorzsát rászórva mindkét oldalán beleklopfoljuk a húsba. Forró zsiradékon elősütjük a kiklopfolt szeleteket, majd felöntjük kevés alaplével, és hozzátesszük a szeletelt hagymát, fokhagymát és fűszerköményt. Míg pároljuk, fokozatosan adagoljuk hozzá az alaplevet. A tésztához a lisztet, a tojást és a sót összegyúrjuk, kinyújtjuk és metéltnek szeleteljük. Forró, lobogó vízben kifőzzük, leszűrjük, majd vajon átforgatva adjuk köretnek a hús mellé. Ízesíthetjük még friss zöldfűszerekkel, borral, vajjal, citromlével.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.