Pethő Balázs receptje
2019. február 11.- 500 g marhastefánia (8 szelet)
- 150 g vöröshagyma
- 50 g fokhagyma
- 80 g sertészsír
- 100 g zsemlemorzsa
- 1,5 l alaplé vagy víz
- só, bors, kömény
TÉSZTA
HOZZÁVALÓK:
- 400 g liszt
- 4 db tojás
- 10 g só
- 40 g vaj
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, és a zsemlemorzsát rászórva mindkét oldalán beleklopfoljuk a húsba. Forró zsiradékon elősütjük a kiklopfolt szeleteket, majd felöntjük kevés alaplével, és hozzátesszük a szeletelt hagymát, fokhagymát és fűszerköményt. Míg pároljuk, fokozatosan adagoljuk hozzá az alaplevet. A tésztához a lisztet, a tojást és a sót összegyúrjuk, kinyújtjuk és metéltnek szeleteljük. Forró, lobogó vízben kifőzzük, leszűrjük, majd vajon átforgatva adjuk köretnek a hús mellé. Ízesíthetjük még friss zöldfűszerekkel, borral, vajjal, citromlével.
alaplé , fokhagyma , vöröshagyma , marhastefánia , kömény , tojás , liszt , vaj