A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Őzcarpaccio dióolajjal, fügével és lágy kecskesajttal

Tátrai Balázs receptje

2018. november 30.
  • 20 dkg őzgerinc
  • 4 db füge
  • 40 g kecskesajt (friss, lágy)
  • 2 ek dióolaj
  • 1 ek narancslé
  • friss kakukkfű
  • tengeri só, frissen őrölt fekete bors
  • microsaláták
  • diós toast
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Nehéz
A letisztított őzgerincet formázzuk, folpackba, majd alufóliába csomagoljuk, dermedésig fagyasztóba tesszük. Vékony szeletekre vágjuk, legyező alakban körben elrendezzük a tányéron. A dióolajat és a narancslevet összekeverjük, és beecseteljük vele a szeleteket, majd sózzuk, borsozzuk. A fügéket felszeleteljük, kiszúrjuk, majd rétegezzük a lágy kecskesajttal.

TÁLALÁS:
Microsalátákkal, diós toasttal és kakukkfüves olajjal díszítjük.


őzgerinc , füge , kecskesajt , dióolaj , narancslé , kakukkfű , microsaláták , diós toast

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra