Receptek

Őzcarpaccio dióolajjal, fügével és lágy kecskesajttal

Őzcarpaccio dióolajjal, fügével és lágy kecskesajttal

Tátrai Balázs receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg őzgerinc
  • 4 db füge
  • 40 g kecskesajt (friss, lágy)
  • 2 ek dióolaj
  • 1 ek narancslé
  • friss kakukkfű
  • tengeri só, frissen őrölt fekete bors
  • microsaláták
  • diós toast

ELKÉSZÍTÉSE:

A letisztított őzgerincet formázzuk, folpackba, majd alufóliába csomagoljuk, dermedésig fagyasztóba tesszük. Vékony szeletekre vágjuk, legyező alakban körben elrendezzük a tányéron. A dióolajat és a narancslevet összekeverjük, és beecseteljük vele a szeleteket, majd sózzuk, borsozzuk. A fügéket felszeleteljük, kiszúrjuk, majd rétegezzük a lágy kecskesajttal.

TÁLALÁS:

Microsalátákkal, diós toasttal és kakukkfüves olajjal díszítjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.